Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Nederlanders kochten meer bij Europese webwinkels

Gepubliceerd op 22 januari 2021 06:15 | Views: 1.329 | Onderwerpen: Europa

DEN HAAG (ANP) - Nederlandse consumenten hebben in het derde kwartaal van 2020 flink meer uitgegeven bij buitenlandse webwinkels in de Europese Unie. De uitgaven daar stegen naar 605 miljoen euro, becijferde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dat is ruim 30 procent meer dan hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Volgens het CBS wordt de internetomzet waarschijnlijk omhooggestuwd door de coronapandemie.

De verkoop bij Nederlandse webwinkels steeg in het derde kwartaal ook hard. Die ging met 38 procent omhoog. De omzet van pure webwinkels groeide met 31 procent. Nederlandse multichannel-verkopers, die zowel een fysieke winkel als een webwinkel hebben, zagen de verkoop via internet met bijna 48 procent stijgen.

In het tweede kwartaal van vorig jaar werd een recordbedrag uitgegeven bij buitenlandse webwinkels in de Europese Unie. Toen gaven Nederlandse consumenten daar 696 miljoen euro uit. Ook de omzet van Nederlandse webwinkels groeide toen op jaarbasis harder dan in het derde kwartaal.

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. @monkeytail 22 januari 2021 08:20
    Het zijn cijfers van Eurostat, denk ik. De NL cijfers zijn waarschijnlijk sneller beschikbaar.
    Eurostat is afhankelijk van de bureaus over heel Europa.
    Nutteloos zijn deze cijfers alles behalve.
    Cijfers zijn nodig voor verder onderzoek op het gebied van economische ontwikkeling. En dit is slechts een samenvatting.
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare