Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Lagere winst voor Texas Instruments

Gepubliceerd op 22 januari 2020 22:46 | Views: 1.516

ASML 29 mei

292,95 -1,95 (-0,66%)

Texas Instruments 29 mei

118,74 +2,87 (+2,48%)

DALLAS (AFN/BLOOMBERG) - Texas Instruments heeft het slotkwartaal van 2019 afgesloten met een lagere winst in vergelijking met een jaar eerder. Het Amerikaanse chipbedrijf wist ternauwernood aan de eigen prognoses te voldoen. Die had de onderneming eerder al neerwaarts bijgesteld, onder meer vanwege de Chinees-Amerikaanse handelsspanningen.

Texas Instruments sloot het de laatste drie maanden van het jaar af met een winst van 1,1 miljard dollar. Dat was minder dan de ruim 1,2 miljard dollar een jaar eerder. De omzet zakte van 3,7 miljard dollar naar 3,4 miljard dollar.

Voor het lopende kwartaal rekent de chipmaker op een omzet van 3,1 miljard tot 3,4 miljard dollar. Daarbij moet de winst per aandeel uitkomen op 0,96 tot 1,14 dollar. De prognoses zijn in lijn met de gemiddelde verwachting van analisten. Daarmee geeft de onderneming ook een signaal af dat het herstel in de chipsector, die in zijn geheel gebukt gaat onder het Chinees-Amerikaanse handelsconflict, lijkt ingezet.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASML 50% zegt kopen 4 stemmen
Texas Instruments 50% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

ASML Holding

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Texas Instruments

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare