Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Europese beurzen blijven dicht bij huis

Gepubliceerd op 22 januari 2020 12:17 | Views: 1.477 | Onderwerpen: Europa

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen bleven woensdag dicht bij huis. Beleggers deden het rustig aan en hielden de ontwikkelingen rond het coronavirus in de gaten. Verder werd alvast uitgekeken naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) op donderdag. Op het Damrak werd chipmachinemaker ASML lager gezet na publicatie van de resultaten.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,2 procent lager op 610,41 punten. De MidKap daalde ook 0,2 procent, tot 941,14 punten. Frankfurt en Parijs wonnen 0,1 procent. Londen steeg 0,3 procent.

Prosus was hekkensluiter in de AEX met een verlies van 2,5 procent tot 69,13 euro. Het Zuid-Afrikaanse media- en technologiebedrijf Naspers heeft 22 miljoen aandelen in de techinvesteerder verkocht voor 67,50 euro per aandeel. Chemicaliëndistributeur IMCD ging aan kop met een winst van 1,9 procent.

Groei

ASML zakte 1 procent ondanks dat de chipmachinefabrikant zijn resultaten afgelopen jaar stevig wist op te krikken. Ook verwacht het bedrijf dat 2020 "wederom een jaar van groei" zal zijn. ASML kondigde tevens aan de komende jaren tot 6 miljard euro aan aandelen te willen inkopen.

In de MidKap daalde SBM Offshore 0,5 procent. Een klokkenluider heeft aangifte gedaan tegen commissaris en voormalig bestuurslid Sietze Hepkema van de oliedienstverlener wegens meineed tijdens een getuigenverhoor over een grote corruptiezaak die bij het bedrijf speelde. Alfen klom 7 procent bij de kleinere bedrijven. De laadpalenfabrikant gaat een mini-elektriciteitsnetwerk leveren voor een biomassacentrale in Estland.

Burberry

In Londen verloor Burberry ruim 2 procent. Het Britse modemerk is positiever gestemd over de omzet in het lopende boekjaar, maar zag de verkopen in Hongkong afgelopen kwartaal halveren als gevolg van de aanhoudende protesten. Alstom won 1,6 procent in Parijs. Volgens bronnen praat de Canadese vliegtuig- en treinenbouwer Bombardier met het Franse Alstom over een fusie van de treintakken van de twee bedrijven.

De euro was 1,1089 dollar waard tegen 1,1094 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,8 procent minder op 57,93 dollar. Brentolie zakte 0,7 procent in prijs tot 64,15 dollar per vat.

Gerelateerd

Europa

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord