Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Moederbedrijf Naspers verkoopt aandelen in Prosus

Gepubliceerd op 22 januari 2020 08:07 | Views: 2.570

PROSUS 17:35

78,70 +1,08 (+1,39%)

KAAPSTAD (AFN) - Het Zuid-Afrikaanse media- en technologiebedrijf Naspers heeft 22 miljoen aandelen in techinvesteerder Prosus van de hand gedaan. Dat staat gelijk aan ongeveer 1,4 procent van alle aandelen in het aan de Amsterdamse beurs genoteerde fonds. Het Zuid-Afrikaanse bedrijf deed dat via een versneld bookbuildproces.

De stukken gingen van de hand voor 67,50 euro per aandeel. De bruto-opbrengst van de transactie is circa 1,5 miljard euro.

Naspers bracht techdochter Prosus afgelopen najaar naar de beurs, maar hield toen 73,8 procent van alle aandelen in handen. De Zuid-Afrikanen verkleinen dat naar ongeveer 72,5 procent.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PROSUS 62% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

PROSUS

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare