Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Mogelijk fusie grote gouddelvers Zuid-Afrika'

JOHANNESBURG (AFN) - De Zuid-Afrikaanse goudproducent Gold Fields wil graag fuseren met zijn grotere branchegenoot AngloGold Ashanti. Dat meldde een ingewijde bij het bedrijf aan persbureau Bloomberg. De laatste tijd vindt er veel consolidatie plaats in de goudsector.

Gold Fields denkt dat een fusie met AngloGold goed zou zijn, aangezien de ondernemingen allebei in Zuid-Afrika zijn gevestigd en veel gemeen hebben. Het gecombineerde concern heeft een marktwaarde van ongeveer 8 miljard dollar, met een jaarlijkse productiecapaciteit van bijna 6 miljoen troy ounce goud (31,1 gram). Er hebben overigens nog geen onderhandelingen plaatsgevonden over een samengaan, aldus de bron.

Vorige week werd nog bekend dat de Amerikaanse gouddelver Newmont Mining en het Canadese Goldcorp gaan fuseren in een deal ter waarde van 10 miljard dollar. Het nieuwe bedrijf Newmont Goldcorp wordt een geduchte concurrent van Barrick Gold, de grootste goudproducent ter wereld. Dat concern kwam vorig jaar voort uit een fusie van twee grote mijnbouwbedrijven.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links