Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'AF-KLM sprak met bewindvoerders Alitalia'

LONDEN (AFN) - Bestuurders van Air France-KLM hebben afgelopen week in Parijs gesproken met de bewindvoerders die proberen een koper te vinden voor Alitalia. Dat heeft de Britse zakenkrant Financial Times gehoord van bronnen rond de onderhandelingen.

Alitalia is een gevoelig dossier voor Air France-KLM, dat bij een vorige doorstart in 2009 al eens een aanzienlijk belang nam en van die investering geen cent terug heeft gezien. Maar gezien het grote belang van Italië op de Europese luchtvaartmarkt zou het bedrijf toch overwegen zich in de strijd te mengen, mogelijk in een gezamenlijk bod met de Britse prijsvechter easyJet.

Italiaanse media meldden eerder deze maand dat Air France-KLM en easyJet al samen een bod op tafel zouden hebben gelegd. Dat sprak het bedrijf evenwel tegen. Op het bericht dat inmiddels wel gesproken is met de bewindvoerders van Alitalia gaf een woordvoerster desgevraagd geen commentaar.

Garantie

Alitalia ging vorig jaar failliet, nadat het personeel zich tegen een grote saneringsoperatie had gekeerd. Grootaandeelhouder Etihad Airways besloot daarop de geldkraan dicht te draaien. Onder geïnteresseerde partijen zijn ook het Duitse Lufthansa en de Amerikaanse investeringsmaatschappij Cerberus.

De partij die Alitalia overneemt zal wel de garantie eisen dat het bedrijf alsnog flink kan worden gesaneerd. In ieder geval Lufthansa heeft dat al aan de bewindvoerders duidelijk gemaakt. Sinds de oprichting in 1947 leed het voormalige staatsbedrijf vrijwel uitsluitend verliezen. Er werken nu nog zo'n 12.500 mensen.

Voor Air France-KLM zouden vooral de landingsrechten van Alitalia in Rome en Milaan interessant kunnen zijn. Ook speelt mogelijk mee dat Alitalia nog altijd deel uitmaakt van het samenwerkingsverband dat Air France-KLM heeft met Delta Air Lines voor vluchten tussen Europa en de Verenigde Staten.

Lees over dit aandeel ook

  1. 03 apr IATA: luchtvrachtvervoer blijft goed groeien 1
  2. 12 mrt Air France-KLM behoort tot de laagst gewaardeerde aandelen in Nederland

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 havik of duif 22 januari 2018 12:08
    Wat een angst onder beleggers van AF-KLM. Ze hebben uit hun eerste keer lessen geleerd maar wie niet aan tafel zit heeft ook geen zicht op de verborgen kansen.Komt er een deal dan zit daar een deel compensatie in verwerkt. Ook het personeel heeft inmiddels wel begrepen dat zei hun instelling zullen moeten aanpassen willen ze niet op straat komen te staan.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Air France-KLM

9,956 17:37
+0,076 +0,77%
Premium

Air France-KLM behoort tot de laagst gewaardeerde aandelen in Nederland

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links