Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ING verlaagt advies Vastned

AMSTERDAM (AFN) - ING heeft het advies op Vastned verlaagd. Volgens de bank zal de vastgoedonderneming de komende tijd nog wel druk van lage rente genieten. Daarnaast blijft het winkelklimaat uitdagend, zo schrijven analisten in een rapport.

De kenners van ING gaan er niet van uit dat de vergelijkbare huurinkomsten van Vastend de komende twaalf maanden hoger zullen uitvallen. Verder zal Vastned werk blijven maken van het opschonen van het portfolio. Het dividend van 2 euro per aandeel is volgens ING een heilig huisje.

Vastned wil vooral bezittingen hebben op A-locaties. Daarmee wordt ook het gevaar van leegstand verder onderdrukt. ING wijst op de afnemende risico's op dit gebied. Vastned was in 2017 goed voor 32 miljoen euro aan aangekochte panden. Daarnaast werd voor 116 miljoen euro aan panden verkocht, waaronder ,,noodlijdende activa" in Turkije.

Waardecreatie

Volgens ING moet Vastned gelet op waardecreatie volgend jaar voor nog eens 100 miljoen tot 200 miljoen euro aan ,,secundaire winkelpanden" verkopen op een totaal van 380 miljoen euro. Daarnaast wordt naar verwachting voor 40 miljoen euro geïnvesteerd. Dit komt overeen met wat het management van Vastned voorziet.

ING verlaagde zijn koersdoel van buy naar hold waarbij het koersdoel van 41 naar 43 euro ging. Het aandeel Vastned noteerde donderdag omstreeks 09.40 uur 1,3 procent lager op 41,25 euro.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING
Vastned

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. ING Groep 24 apr
    14,670
    -5,96% -0,930
  2. Vastned 24 apr
    22,200
    -1,55% -0,350

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links