Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Consumentenvertrouwen iets omhoog

Consumentenvertrouwen iets omhoog

DEN HAAG (AFN) - De stemming onder consumenten is in december iets verbeterd. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Het consumentenvertrouwen komt uit op 25, tegen 23 in november. Het oordeel over het economisch klimaat is positiever. Ook de koopbereidheid neemt iets toe aldus het statistiekbureau.

Met 25 ligt het consumentenvertrouwen in december ruim boven het gemiddelde over de afgelopen twintig jaar (-min 3). Het vertrouwen bereikte in januari 2000 de hoogste stand ooit op 36. Het dieptepunt werd bereikt in maart 2013 met min 41.

Oktober

Het CBS maakte ook bekend dat consumenten in oktober 1,7 procent meer hebben besteed dan in dezelfde maand vorig jaar. De groei was wat lager dan in de voorgaande maanden. Consumenten gaven in oktober vooral meer uit aan diensten en woninginrichting. Daarentegen werd er aanzienlijk minder gas verbruikt.

Aan diensten, zoals woninghuur, reizen met bus of trein, bezoek aan restaurant of kapper, en verzekeringen gaven consumenten ruim 2 procent meer uit dan in oktober 2016. Uitgaven aan diensten maken ruim de helft van de totale binnenlandse consumptieve bestedingen uit.

Volgens de zogenoemde consumptieradar van het CBS zijn de omstandigheden voor de consumptie in december vrijwel hetzelfde als in oktober.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links