Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Mogelijk nieuwe eigenaar T-Mobile Nederland'

Gepubliceerd op 21 november 2019 14:30 | Views: 2.354 | Onderwerpen: Nederland, telecommunicatie

DT.TELEKOM AG NA 03 mrt

14,93 -0,07 (-0,43%)

BONN (ANP/BLOOMBERG) - T-Mobile Nederland wordt volgend jaar mogelijk naar de beurs gebracht of verkocht. Moederbedrijf Deutsche Telekom bekijkt de mogelijkheden om een aantal bedrijfsonderdelen te gelde te maken, waaronder zijn meerderheidsbelang in T-Mobile Nederland, meldt zakenblad Manager Magazin op basis van ingewijden.

De verkoop van T-Mobile Nederland is de meest veelbelovende optie voor Deutsche Telekom om aan geld te komen, aldus de bronnen. Het Nederlandse onderdeel zou "strategisch irrelevant" zijn omdat het in Nederland vooral bekendstaat om zijn mobiele abonnementen, die zo'n 5,5 miljoen Nederlanders hebben. Voor vaste telefonie en internet telt het telecombedrijf slechts 600.000 klanten. Een van de pijlers van de strategie van Deutsche Telekom is juist om een allesomvattend telecombedrijf te worden waar klanten voor mobiel, vaste telefonie, internet én tv terechtkunnen.

Deutsche Telekom heeft 75 procent van T-Mobile Nederland in bezit, de rest is handen van het Zweedse moederbedrijf van Tele2. T-Mobile is in Nederland een van de drie grote telefonieaanbieders. In 2017 ging het bedrijf samen met de Nederlandse activiteiten van Tele2. KPN en VodafoneZiggo zijn wel nog groter.

Naast T-Mobile Nederland denkt het Duitse telecombedrijf na over de toekomst van zijn minderheidsbelang in telecommastenbedrijf Deutsche Funkturm. Dat zou zo'n 9 miljard euro waard zijn. Hoeveel T-Mobile Nederland zou moeten opbrengen is niet bekend.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
DT.TELEKOM AG NA

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare