Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Intel en Apple klagen SoftBank-onderdeel aan

Gepubliceerd op 21 november 2019 07:54 | Views: 1.664

Apple 18 sep

106,84 -3,50 (-3,17%)

ASML 18 sep

308,45 +1,50 (+0,49%)

Intel Corp 18 sep

49,89 -0,43 (-0,85%)

SAN FRANCISCO (AFN/RTR) - Techreus Apple en chipmaker Intel hebben in de VS een mededingingszaak aangespannen tegen investeerder Fortress Investment Group, dat onderdeel is van het Japanse SoftBank. De Amerikaanse bedrijven beschuldigen Fortress ervan patenten en octrooien op te slaan, puur en alleen om technologiebedrijven op kosten te jagen.

Apple en Intel beweren dat Fortress, en de bedrijven waar de investeerder de controle over heeft, geen technologische producten maken. Het bezit van de intellectuele eigendommen zou louter bedoeld zijn om aanklachten tegen overtreders in te kunnen stellen.

Intel had eerder al een soortgelijke zaak tegen Fortress aangespannen. Deze werd ingetrokken, direct gevolgd door de nieuwe aanklacht waarin het dus optrekt met Apple. De iPhone-maker stelt in de rechtbankdocumenten aanzienlijke economische schade te hebben geleden. De aan Fortress gelieerde bedrijven zouden in minstens 25 rechtszaken tot 5,1 miljard dollar hebben geclaimd bij Apple.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASML 67% zegt verkopen 3 stemmen
Apple 100% zegt kopen 1 stemmen
Intel Corp

Gerelateerd

Apple

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ASML Holding

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Intel Corp

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 Knight V 21 november 2019 08:03
  Ja en.... je bent patent houder of niet, ongeacht of je technologische producten maakt.

  Ik heb huizen in verhuur staan, moet ik dan ook bouwer zijn om dit te kunnen doen.
  Amerika is kierewiet geworden.

  Claim cultuur met absurditeit aan bedragen is in Amerika ontstaan. Nu klagen omdat een bedrijf hier geld aan verdiend, stop dan met je idioterie aan claims, dan verdwijnen dit soort bedrijven ook.

  In Amerika heerst "I sue you and see you at court".

  Advocaten verdienen miljarden aan claims.

1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare