Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Worstelend Thyssenkrupp schrapt dividend

Gepubliceerd op 21 november 2019 07:45 | Views: 2.932 | Onderwerpen: dividend

ArcelorMittal 17:37

9,90 +0,31 (+3,21%)

THYSSENKRUPP AG O.N. 09 jul

6,35 +0,04 (+0,60%)

ESSEN (ANP) - Thyssenkrupp keert over dit jaar geen dividend uit aan de aandeelhouders. Het Duitse industrieconcern trekt aan de bel vanwege oplopende verliezen, hoge schulden en ongunstige economische omstandigheden.

"De prestaties van veel van onze bedrijven zijn niet bevredigend", zei de onlangs aangetreden topvrouw Martina Merz donderdag, terwijl ze bevestigde dat het bedrijf doorgaat met het op eigen benen zetten van zijn liftendivisie en herstructureringsmaatregelen bij andere divisies. Een verkoop of eigen beursnotering van de liftentak kan geld het in laatje brengen dat Thyssenkrupp goed kan gebruiken.

In het afgelopen boekjaar dat liep tot eind september, halveerde het bedrijfsresultaat bijna terwijl het nettoverlies opliep tot 304 miljoen euro, van 62 miljoen euro een jaar eerder. De omzet dikte met 1 procent aan tot bijna 42 miljard euro. Voor het nieuwe boekjaar is nog veel onzeker. Maar Thyssenkrupp schat nu al in dat het dan dieper in de rode cijfers gaat duiken, in verband met toenemende reorganisatiekosten.

Tegenwind

Thyssenkrupp, dat onder meer staal, liften en auto-onderdelen maakt en industriële oplossingen biedt, heeft op veel vlakken last van tegenwind. Zo heeft de auto-industrie te lijden onder handelszorgen en heeft de staaltak het lastig vanwege een dalende prijs voor dat metaal. Ook stijgen de personeelskosten in Duitsland.

Eerder deze week werd al bekend dat er 640 banen verdwijnen bij het onderdeel System Engineering dat assemblagelijnen maakt. De beslissing om het dividend te schrappen wordt in januari nog aan de aandeelhouders voorgelegd ter goedkeuring.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ArcelorMittal 71% zegt kopen 7 stemmen
THYSSENKRUPP AG O.N. 71% zegt verkopen 7 stemmen

Gerelateerd

dividend

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ArcelorMittal

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

THYSSENKRUPP AG

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ketchup 21 november 2019 08:08

    Verkoop vd lift-groep kan meer opbrengen dan de huidige waarde en een heel groot gedeelte van de schulden afbouwen
    beste voor Krupp zou zijn een aparte listing voor de lift-groep en aandeelhouder blijven, dan kunnen ze gedeeltelijk schulden terug betalen en verder reorganiseren
    voor nu een bedrijf in zwaar weer in een moeilijke sector en daar staat het ook naar genoteerd, in 2015 nog een 25 euro aandeel - nu aan de helft , maar dat kan veranderen als ze aktie ondernemen en mi werken ze daar aan.
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare