Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'ABN AMRO liet na 5 miljoen klanten apart te screenen'

Gepubliceerd op 21 november 2019 06:15 | Views: 3.144

AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO heeft bij het samengaan met Fortis in 2010 nagelaten om al haar ruim 5 miljoen particuliere klanten individueel te screenen. In plaats daarvan werden de klanten zonder enig onderzoek als betrouwbaar bestempeld. Ze werden ingedeeld in de laagste risicocategorie. Dat is nog altijd het geval, zo meldt NRC.

De nalatigheid maakt onderdeel uit van het strafrechtelijk onderzoek van het Openbaar Ministerie naar de bank. Een lage indeling vergroot de kans dat klanten die zich schuldig maken aan financiële criminaliteit niet of te laat door de bank worden opgemerkt.

De verdenking is dat ABN AMRO „gedurende een langere periode ongebruikelijke transacties niet, of niet op tijd heeft gemeld". De bank zou bovendien „geen of onvoldoende cliëntenonderzoek hebben gedaan en niet (tijdig) afscheid hebben genomen van klanten", laat het OM desgevraagd weten.

ABN AMRO wijst in een reactie naar het onderzoek van het OM , waaraan het meewerkt. "Als onderdeel van het onderzoek heeft het Openbaar Ministerie ook klantinformatie opgevraagd. ABN AMRO kan geen verdere uitlatingen doen over het lopende onderzoek", aldus de bank.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Lepre Chaun 21 november 2019 07:45
    Nou dat valt mee toch .
    Culpa vereist een zekere mate van onvoorzichtigheid, nalatigheid of gebrek aan voorzorg. Kenmerkend in gevallen van culpa is dat een verdachte niet willens en wetens de verboden handeling heeft gepleegd. Hij heeft het niet gewild, maar is onvoorzichtig geweest .
    Nou de Boete gaat meevallen !
    Op naar de 19 euro waar die allang had moeten staan .
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare