Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Airbus vindt financieel topman bij Infineon

Gepubliceerd op 21 november 2018 08:51 | Views: 1.042 | Onderwerpen: luchtvaart

AIRBUS 07 aug

68,69 +0,99 (+1,46%)

INFINEON TECH.AG NA O.N. 07 aug

21,93 +0,28 (+1,29%)

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Airbus heeft een vervanger gevonden voor zijn vertrekkend financieel eindverantwoordelijke. Dominik Asam volgt in april Harald Wilhelm op. Asam is nu nog financieel directeur bij het Duitse chipbedrijf Infineon.

In mei maakte Wilhelm verrassend bekend op te stappen. Dat deed hij in reactie op een onderzoek naar corruptie bij het bedrijf. Wilhelm wordt zelf overigens volgens bronnen niet verdacht van betrokkenheid daarbij. Wilhelm werd eerder juist genoemd als mogelijke nieuwe topman bij Airbus.

Airbus heeft ook een nieuwe operationeel directeur gevonden voor zijn tak voor commerciële vliegtuigen. Die post gaat naar naar Michael Schöllhorn. Hij neemt het stokje over van Tom Williams die met pensioen gaat. Schöllhorn komt van BSH Huishoudapparaten.

Britse en Franse autoriteiten onderzoeken momenteel de inzet van tussenpersonen bij de verkoop van passagiersvliegtuigen. Er zou ook informatie over die kwestie zijn verstrekt aan Amerikaanse autoriteiten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AIRBUS 100% zegt verkopen 1 stemmen
INFINEON TECH.AG NA O.N. 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

luchtvaart

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AIRBUS SE

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

INFINEON TECHNOLOGIES AG

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare