Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Snap straalt op Wall Street

Gepubliceerd op 21 oktober 2020 19:38 | Views: 1.894

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lieten woensdag halverwege de sessie kleine uitslagen noteren. Beleggers op Wall Street blijven in afwachting van een akkoord in Washington over een nieuw coronasteunpakket voor de Amerikaanse economie. Het aandeel Snap maakte een flinke koerssprong na beter dan verwacht cijfers voor het bedrijf achter de populaire app Snapchat.

De leidende Dow-Jonesindex stond tegen 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,2 procent lager op 28.265 punten. De brede S&P 500 stond vlak op 3443 punten en techgraadmeter Nasdaq kwam ook nauwelijks in beweging in stond op 11.515 punten.

Dinsdag was er nieuw overleg tussen Nancy Pelosi, de Democratische voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, en minister van Financiën Steven Mnuchin over een nieuw coronasteunpakket. De partijen lijken elkaar te naderen. Woensdag wordt het overleg voortgezet. Vanuit de Senaat, die dat pakket ook nog goed moet keuren, klinkt nog wel altijd weerstand tegen teveel steun vanuit de overheid.

Netflix

Het aandeel Snap was met een winst van 32 procent smaakmaker op Wall Street. De omzet van het bedrijf viel hoger uit dan verwacht, net als de groei van het aantal gebruikers van Snapchat. Andere socialemediabedrijven gingen in het kielzog mee omhoog. Twitter, Facebook en digitaal prikbord Pinterest stonden ook duidelijk bij de winnaars.

Netflix verloor dik 6 procent. Het concern trok afgelopen kwartaal 2,2 miljoen nieuwe abonnees. Dat waren er veel minder dan de eerste twee periodes van dit jaar toen door het coronavirus veel mensen hun heil zochten bij de dienst omdat andere vormen van entertainment zoals bioscopen, concerten en theaters wegvielen. Ook de winstcijfers van Netflix vielen tegen.

Olieprijs

Andere bedrijven die de boeken openden waren onder meer oliedienstverlener Baker Hughes (plus 4,4 procent), de maker van medische apparatuur Thermo Fisher Scientific (min 0,1 procent) , farmaceut Abbott Laboratories (min 2,7 procent) en telecomconcern Verizon Communications (min 0,6 procent).

Verder stonden bedrijven in de energiesector onder druk. Zij gingen in het kielzog van de olieprijs omlaag. Een vat Amerikaanse olie werd 4,2 procent goedkoper op 39,94 dollar. Brentolie kostte 3,6 procent minder op 41,60 dollar per vat.

De euro was 1,1870 dollar waard, tegenover 1,1869 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare