Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

AEX-index sluit lager ondanks koerssprong Randstad

Gepubliceerd op 21 oktober 2020 17:58 | Views: 2.628 | Onderwerpen: detachering

AEX 04 dec

615,67 +5,19 (+0,85%)

RANDSTAD NV 04 dec

52,78 +0,32 (+0,61%)

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is woensdag met verlies de handel uitgegaan ondanks de stevige koerswinst van Randstad. Het uitzendconcern kwam met beter dan verwachte resultaten en werd daar door beleggers voor beloond. Het sentiment op de Europese beurzen was licht negatief. Beleggers zijn voorzichtig nu steeds meer Europese landen hun coronamaatregelen aanscherpen.

De AEX-index verloor 1,2 procent tot 557,40 punten. De MidKap daalde 0,7 procent tot 830,66 punten. De beursgraadmeters in Frankfurt en Parijs zakten tot 0,9 procent. Londen verloor bijna 2 procent.

Randstad won 6,2 procent. De uitzendreus liet in het derde kwartaal verder herstel zien, na de eerdere flinke klap van de coronacrisis. Het concern, dat erg gevoelig is voor de stand van de economie, zette wel beduidend lagere resultaten in de boeken dan een jaar geleden. Galapagos verloor bijna 7 procent en was daarmee de sterkste daler in de hoofdindex. De biotechnoloog kampte met een adviesverlaging.

AkzoNobel

Verder was er aandacht voor AkzoNobel dat 0,8 procent verloor. De verfmaker heeft naar eigen zeggen een sterk derde kwartaal gedraaid, waarbij er meer winst werd geboekt geholpen door kostenbesparingen. Ook gaat het concern voor 300 miljoen euro aan eigen aandelen inkopen en een interim-dividend uitkeren. Vorige maand was AkzoNobel al met een tussentijdse update gekomen die goed viel bij beleggers.

In de MidKap ging bodemonderzoeker Fugro aan kop met een winst van 3,8 procent. Het bedrijf is positiever gestemd over de prestaties dit jaar een kondigde aan aandelen uit te willen geven om de financiële positie te versterken.

Pharming

Biotechnoloog Pharming (plus 1,9 procent) ontving van Brussel de weesgeneesmiddelenstatus voor zijn medicijn voor de behandeling van APDS, een zeldzame en ernstige aandoening aan het immuunsysteem. WDP zakte verder 0,5 procent, ondanks dat het logistiek vastgoedfonds de winstprognose voor dit jaar heeft aangescherpt. Uitbater van sportscholen Basic-Fit was de grootste daler met een min van 4,8 procent.

Ericsson steeg bijna 10 procent in Stockholm. De Zweedse producent van telecomapparatuur zag zijn marktaandeel afgelopen kwartaal verder stijgen, doordat steeds meer overheden beperkingen opleggen aan zijn Chinese concurrent Huawei.

De euro was 1,1869 dollar waard, tegenover 1,1827 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 3,8 procent goedkoper op 40,13 dollar. Brentolie kostte 3,2 procent minder op 41,77 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
RANDSTAD NV 67% zegt verkopen 3 stemmen
AEX 50% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare