Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Brexit slechter voor Britse automakers dan coronacrisis'

Gepubliceerd op 21 oktober 2020 16:38 | Views: 2.299 | Onderwerpen: autoindustrie, Brexit, Groot-Britannië

LONDEN (AFN) - De gevolgen van een no-dealbrexit hebben voor Britse automakers een langduriger nadelig effect dan de coronacrisis. Dat stelt kredietbeoordelaar Moody's die met name naar Jaguar Land Rover en Aston Martin wijst. Hun winstgevendheid zou daaronder kunnen lijden.

Buitenlandse automakers worden geraakt al naar gelang ze blootstelling aan het Verenigd Koninkrijk hebben, bijvoorbeeld vanwege fabrieken daar. Onder meer Toyota, Nissan en Honda maken auto's in het Verenigd Koninkrijk. BMW, dat eigenaar is van de van oorsprong Britse merken MINI en Rolls-Royce, is de Europese autofabrikant die het zwaarst geraakt zou kunnen worden.

Bij een no-dealbrexit is de mogelijk toenemende vraag uit eigen land niet voldoende om de druk op Britse automakers te verlichten, meent Moody's. Die druk wordt veroorzaakt door importheffingen, handelsbarrières en een mogelijke afwaardering van het pond.

"De economische situatie voor het Verenigd Koninkrijk is al onzeker en een no-dealbrexit zou dit alleen maar versterken", zegt Tobias Wagner van de kredietbeoordelaar. "Daarmee ontstaan er meer uitdagingen voor autofabrikanten."

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare