Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Europese beurzen stevenen af op lager slot

Gepubliceerd op 21 oktober 2020 15:52 | Views: 2.678 | Onderwerpen: Europa

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden woensdagmiddag eensgezind lager. Beleggers zijn voorzichtig nu steeds meer Europese landen hun coronamaatregelen aanscherpen. In Amsterdam was uitzender Randstad de uitblinker na cijfers. Verder is de blik gericht op de Verenigde Staten waar nog altijd geen duidelijkheid is over een nieuw steunpakket om de grootste economie van de wereld te ondersteunen.

De AEX-index op Beursplein 5 stond kort na de openingsbel op Wall Street 0,6 procent lager op 560,48 punten ondanks de koerssprong van Randstad. De MidKap daalde 0,1 procent tot 835,86 punten. De beursgraadmeters in Frankfurt, Parijs en Londen raakten tot 1,4 procent kwijt.

Randstad won dik 7 procent. De uitzendreus liet in het derde kwartaal verder herstel zien, na de eerdere flinke klap van de coronacrisis. Het concern, dat erg gevoelig is voor de stand van de economie, zette wel beduidend lagere resultaten in de boeken dan een jaar geleden. Evengoed presteerde het concern beter dan verwacht.

AkzoNobel

Verder was er aandacht voor AkzoNobel dat 0,8 procent verloor. De verfmaker heeft naar eigen zeggen een sterk derde kwartaal gedraaid, waarbij er meer winst werd geboekt geholpen door kostenbesparingen. Ook gaat het concern voor 300 miljoen euro aan eigen aandelen inkopen en een interim-dividend uitkeren. Vorige maand was AkzoNobel al met een tussentijdse update gekomen die goed viel bij beleggers.

In de MidKap ging bodermonderzoeker Fugro aan kop met een winst van 7 procent. Het bedrijf is positiever gestemd over de prestaties dit jaar een kondigde aan aandelen uit te willen geven om de financiële positie te versterken.

Pharming

Biotechnoloog Pharming (plus 2,6 procent) ontving van Brussel de weesgeneesmiddelenstatus voor zijn medicijn voor de behandeling van APDS, een zeldzame en ernstige aandoening aan het immuunsysteem. WDP zakte verder 0,1 procent, ondanks dat het logistiek vastgoedfonds de winstprognose voor dit jaar heeft aangescherpt. Vastgoedinvesteerder Eurocommercial Properties was de grootste daler met een min van 3,5 procent.

Ericsson steeg daarnaast meer dan 7 procent in Stockholm. De Zweedse producent van telecomapparatuur zag zijn marktaandeel afgelopen kwartaal verder stijgen, doordat steeds meer overheden beperkingen opleggen aan zijn Chinese concurrent Huawei.

De euro was 1,1852 dollar waard, tegenover 1,1827 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 1,8 procent goedkoper op 40,95 dollar. Brentolie kostte 1,5 procent minder op 42,53 dollar per vat.

Gerelateerd

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. FransK69 21 oktober 2020 17:58
    Slimme tante, die Pelosi. Met haar doorzettingsvermogen om een deal rond te krijgen zaait ze tweespalt en verwarring onder de Republikeinen. Republikeinse Senatoren kijken met afgrijzen naar Trump en Mnuchin, terwijl ze elkaar juist zouden moeten steunen. Dit was natuurlijk het gewenste bij-effect voor de Democraten. En veel Stimulus, én een intern verdeelde tegenstander. Mes snijdt aan twee kanten voor Pelosi! Shrewd...
11 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare