Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Snap straalt op Wall Street, Netflix levert in

Gepubliceerd op 21 oktober 2020 15:40 | Views: 1.787

Netflix 25 nov

485,00 +2,12 (+0,44%)

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - Het aandeel Snap is woensdag op Wall Street met een stevige winst aan de nieuwe handelsdag begonnen. Het het bedrijf achter de populaire app Snapchat profiteerde van beter dan verwachte kwartaalcijfers. Verder ging de aandacht uit naar videostreamingsdienst Netflix dat ook de boeken opende.

De graadmeters in New York bleven kort na de openingsbel dicht bij de slotstanden van dinsdag. De leidende Dow-Jonesindex verloor 0,1 procent tot 28.289 punten. De brede S&P 500 steeg 0,1 procent tot 3445 punten en techgraadmeter Nasdaq kreeg er 0,3 procent bij op 11.561 punten.

Beleggers op Wall Street blijven in afwachting van een akkoord in Washington over een nieuw coronasteunpakket voor de Amerikaanse economie. Dinsdag was er nieuw overleg tussen Nancy Pelosi, de Democratische voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, en minister van Financiën Steven Mnuchin over een coronasteunpakket. De partijen lijken elkaar te naderen. Woensdag wordt het overleg voortgezet.

Snap

Snap won dik 24 procent aan beurswaarde. De omzet van het bedrijf viel hoger uit dan verwacht, net als de groei van het aantal gebruikers van Snapchat. Andere socialemediabedrijven gingen in het kielzog mee omhoog. Twitter, Facebook en digitaal prikbord Pinterest stonden ook bij de winnaars.

Netflix verloor bijna 6 procent. Het concern trok afgelopen kwartaal 2,2 miljoen nieuwe abonnees. Dat waren er veel minder dan de eerste twee periodes van dit jaar toen door het coronavirus veel mensen hun heil zochten bij de dienst omdat andere vormen van entertainment zoals bioscopen, concerten en theaters wegvielen. Ook de winstcijfers van Netflix vielen tegen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg 50% zegt kopen 2 stemmen
Netflix 67% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare