Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

BAM gaat nieuwe gevangenis bouwen in Duitsland

Gepubliceerd op 21 oktober 2020 12:10 | Views: 4.077 | Onderwerpen: Duitsland

BAM 04 dec

1,85 +0,04 (+2,10%)

BUNNIK (AFN) - Bouwconcern BAM heeft samen met branchegenoot Züblin een omvangrijke klus binnengehaald voor de bouw van een Duitse gevangenis. Met de opdracht is een bedrag tussen de 100 miljoen en 250 miljoen euro gemoeid. Om hoeveel geld het precies gaat, wordt niet bekendgemaakt.

De twee bedrijven gaan aan de slag voor de bouw van het nieuwe detentiecentrum in Willich-Anrath. Dat ligt tussen Düsseldorf, Mönchengladbach en Krefeld, op ongeveer dertig kilometer afstand van de grens met Nederland.

De nieuwbouw vervangt het verouderde gevangeniscomplex uit de jaren 1900-1905, dat al grotendeels is gesloopt, en biedt plaats aan 768 manlijke gedetineerden. Het detententiecentrum omvat straks twee cellengebouwen van vier verdiepingen. Ook zijn er gebouwen gepland met ruimtes voor onder meer administratieve diensten, medische zorg en scholing. Verder moet er ruimte zijn voor een bakkerij, timmerwerkplaats en drukkerij, de opleiding van bakkers en schoonmakers en sportvoorzieningen.

Opdrachtgever van de klus is de federale gebouwendienst van de deelstaat Noordrijn-Westfalen. De werkzaamheden beginnen in november. Naar verwachting is het project eind 2025 klaar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BAM 95% zegt kopen 38 stemmen

Gerelateerd

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Kees1 21 oktober 2020 13:05
  quote:

  Ritageld schreef op 21 oktober 2020 12:16:


  De koersstijging van dinsdag jl. riekt naar handel met voorkennis!


  Ok, maar is er dan iets gebeurt dat het idee van voorkennis kan ondersteunen. Het kan niet deze order zijn, want of hier iets aan verdiend wordt weet je pas over een lange tijd.
  Misschien levert deze order alleen maar verlies op.
11 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare