Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Akzo en Randstad in schijnwerpers op Damrak'

'Akzo en Randstad in schijnwerpers op Damrak'

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam begint woensdag waarschijnlijk met winst. Ook elders in Europa zullen de beursgraadmeters naar verwachting hoger openen. Beleggers verwerken de positieve slotstanden op Wall Street, waar de hoop op een nieuw steunpakket voor de Amerikaanse economie terugkeerde. Op het Damrak staan verfconcern AkzoNobel en uitzender Randstad in de schijnwerpers na publicatie van de kwartaalcijfers. Ook vastgoedbedrijf WDP opende de boeken.

Verfproducent AkzoNobel boekte afgelopen kwartaal een duidelijk hogere winst, ondanks een lagere omzet. Daarbij profiteerde het bedrijf vooral van kostenbesparingen. AkzoNobel zegt een sterk derde kwartaal te hebben gedraaid. De nettowinst steeg met 36 procent en de omzet daalde met 5 procent door negatieve wisselkoerseffecten. Het bedrijf gaat voor 300 miljoen euro aan eigen aandelen inkopen en interim-dividend uitkeren.

Randstad liet in het derde kwartaal verder herstel zien, nadat de uitzendreus eerder een flinke klap kreeg van de coronacrisis. Het concern, dat erg gevoelig is voor de stand van de economie, zette in de periode wel beduidend lagere resultaten in de boeken dan een jaar geleden. Maar de cijfers waren over het algemeen beter dan analisten in doorsnee hadden verwacht.

WDP

Logistiek vastgoedfonds WDP scherpte de winstprognose voor heel het jaar aan en rekent nu op een winst per aandeel van 1,00 euro. Eerder werd uitgegaan van een bandbreedte van 0,95 euro tot 1,00 euro. Het bedrijf benadrukt wel dat de vooruitzichten onder voorbehoud zijn van het uitblijven van zware negatieve gevolgen van mogelijke coronagolven en lockdowns.

Het aandeel Galapagos zal mogelijk bewegen op een advieswijziging. Goldman Sachs schroefde zijn aanbeveling voor de biotechnoloog terug naar verkopen. Biotechnologiebedrijf Pharming liet weten van de Europese Commissie de weesgeneesmiddelenstatus te hebben ontvangen voor zijn medicijn leniolisib. Dat is een medicijn voor de behandeling van APDS, een zeldzame en ernstige aandoening aan het immuunsysteem.

Nedap

Nedap kwam dinsdag na de slotbel al met een kwartaalupdate. Het technologiebedrijf zag de omzet in het derde kwartaal met 5 procent dalen ten opzichte van een jaar geleden. Ook de maker van vlees- en visverwerkende machines Marel kwam na de slotbel met cijfers. Het bedrijf boekte afgelopen kwartaal minder omzet en winst.

De euro was 1,1846 dollar waard, tegenover 1,1827 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,8 procent tot 41,36 dollar. Brentolie kostte 0,9 procent minder op 42,79 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
Akzo Nobel
RANDSTAD NV

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 11:20
    859,68
    -0,66% -5,68
  2. Akzo Nobel 11:05
    65,380
    -1,09% -0,720
  3. RANDSTAD NV 11:05
    47,790
    -1,16% -0,560

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links