Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Heineken slijt wederom meer bier'

Gepubliceerd op 21 oktober 2019 12:35 | Views: 3.256 | Onderwerpen: levensmiddelen

Heineken 17:35

79,10 +0,74 (+0,94%)

Heineken Hld. 17:35

69,20 +0,25 (+0,36%)

AMSTERDAM (AFN) - Heineken heeft in het derde kwartaal zijn bierverkopen weer opgevoerd. Dat is de gemiddelde verwachting van analisten, die de brouwer zelf op de website heeft gepubliceerd. Heineken komt woensdag voorbeurs met resultaten naar buiten.

De kenners rekenen er in doorsnee op dat het verkoopvolume op eigen kracht met 2,3 procent aandikte ten opzichte van het derde kwartaal van 2018. Een jaar geleden sleet Heineken zijn biertjes nog met een volumegroei die twee keer zo hoog was. De belangrijkste groeiaanjagers zijn Azië, Afrika, het Midden-Oosten en Oost-Europa, verwachten de analisten.

In Azië wordt de hoogste volumegroei verwacht met een plus van ruim 11 procent. De cijfers van het tweede kwartaal bevestigden dat het werelddeel de belangrijkste groeimotor voor de eigenaar van merken als Tiger, Sol en Desperados is. In de overige bovengenoemde regio's neemt het volume met afgerond 6 procent toe.

Noord- en Zuid-Amerika

Ook in Noord- en Zuid-Amerika zal Heineken naar verwachting meer bier aan de man brengen. Voor deze twee regio's wordt een bescheiden plus van 1,2 procent voorspeld door de marktvorsers. West-Europa is de enige regio waar de volumegroei waarschijnlijk zakt, denken de marktkenners. Daar staat een min van 0,9 procent. In de eerste helft van het jaar werd er in die regio ook al minder bier afgenomen.

In de eerste zes maanden van 2019 deed Heineken vooral goede zaken met zijn eigen merk. Dat had het bierconcern te danken aan de 0.0-variant van zijn pilsener die inmiddels in 51 landen te verkrijgen is. Biertjes van het merk Heineken gingen in de eerste helft van het jaar meer dan twee keer zo snel over de toonbank als die van andere merken.

Tragere volumegroei

Kenners bij KBC Securities waarschuwen voor een tragere volumegroei in het derde kwartaal. Als redenen noemen ze het minder gunstige weer en het verlies van marktaandeel in Europa en een einde aan exclusieve leveringen aan een Mexicaanse winkelketen. Ook verwachten de marktvorsers een zwakkere prestatie in de Verenigde Staten. Analisten van JPMorgan wijzen eveneens op een mindere prestatie in de VS, waarbij ze het risico van Amerikaanse sancties op Europese alcohol aanhalen.

Heineken sloot in de afgelopen drie maanden in Zuidoost-Azië een samenwerking af met de lokale Uber-concurrent Grab. Zo kunnen koude biertjes naar huis worden bezorgd bij de consumenten. De samenwerking zou eind september van start gaan in Singapore en Vietnam.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Heineken 67% zegt kopen 6 stemmen
Heineken Hld. 50% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

levensmiddelen

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Heineken

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Heineken Holding

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Bert.f 22 oktober 2019 22:33
    www.liveleak.com/view?t=e71_1472162336

    hihi dit zegt toch genoeg of niet, als ik belegger was zou ik eerst maar eens cijfers willen zien in plaats van bla bla. Heineken bevindt zich op zeer glad ijs. De Markt in NL is helemaal ingestort en klanten zijn helemaal klaar met deze arrogantie. Lekker je winst prognose afstemmen op vage landen in corrupt Africa en copy past China zie filmpje
5 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare