Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street opent in het rood

Wall Street opent in het rood

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met verlies geopend. De vrees voor strengere maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus te bezweren drukte het sentiment op Wall Street. De Amerikaanse bankensector stond ook in de schijnwerpers na de onthullingen door onderzoeksjournalisten over verdachte transacties wereldwijd.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening een min van 1,6 procent op 27.202 punten. De brede S&P 500 zakte 1,5 procent tot 3267 punten en de technologiebeurs Nasdaq daalde 1,4 procent tot 10.642 punten.

In de documenten worden bijna negentig banken en andere financiële instituties genoemd. Zij zouden tot wel 2 biljoen dollar aan dubieuze geldstromen hebben gefaciliteerd. In Europa en Azië stonden onder meer de koersen van HSBC, Deutsche Bank, ING en Standard Chartered onder druk. In de Verenigde Staten gaat het onder meer om JPMorgan Chase en Bank of New York Mellon. Zij leverden tot 3 procent in.

Toerismesector

Verder stonden luchtvaartbedrijven en bedrijven die actief zijn in de toerismesector in de min als gevolg van de coronavrees. Maatschappijen als Delta Air Lines, United Airlines en American Airlines verloren tot 7,5 procent. Cruisebedrijven Carnival, Royal Caribbean Cruises en Norwegian Cruise Line daalden tot 6,3 procent.

De maker van elektrische voertuigen Nikola ging bijna 20 procent onderuit. Oprichter Trevor Milton is teruggetreden als voorzitter. De Amerikaanse beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC) begon recent een onderzoek naar beschuldigingen van misleiding, fraude en bedrog bij het bedrijf. Autofabrikant General Motors (GM), die onlangs een samenwerkingsdeal met Nikola aankondigde, werd 4,3 procent lager gezet.

Bij concurrent Tesla (plus 2 procent) wordt personeel opgeroepen om harder te werken. Er moeten voor eind september, wanneer het kwartaal eindigt, zo veel mogelijk wagens van de band rollen. Mogelijk wordt dan nog een recordkwartaal in de boeken gezet.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links