Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nederlandse aandeelhouders akkoord met verhuisplan Unilever

Nederlandse aandeelhouders akkoord met verhuisplan Unilever

ROTTERDAM (AFN) - De aandeelhouders van het Nederlandse deel van Unilever zijn in overgrote meerderheid akkoord gegaan met het plan van de producent van levensmiddelen en consumentengoederen, om op papier een volledig Brits bedrijf te worden.

In totaal had ruim 64 procent van het uitstaande aandelenkapitaal zich aangemeld voor de bijzondere aandeelhoudersvergadering. Daarvan gaf 99,39 procent goedkeuring voor de plannen. Een belangrijke eerste horde is nu genomen. Op 12 oktober volgt een stemming onder aandeelhouders van het Britse onderdeel.

Het bedrijf achter merken als Ola, Zwitsal en Dove maakte in juni bekend zijn bedrijfsstructuur te willen vereenvoudigen. Waar het concern nu nog bestaat uit een Brits en Nederlands deel, met elk eigen aandelen, hoopt Unilever in november volledig Brits te worden. Van een fysiek vertrek is daarbij geen sprake. Nederlandse politici zijn overigens minder te spreken over de plannen waardoor de staatskas de nodige dividendbelasting misloopt. GroenLinks kwam met een plan om het bedrijf een verhuisboete op te leggen in de vorm van een soort eindafrekening. Unilever-topman Alan Jope denkt niet dat die wet mag worden ingevoerd.

Lees over dit aandeel ook

  1. 20 mrt Media: Unilever overweegt verkoop belang in Chinese waterzuiveraar 1
  2. 19 mrt De kogel is door de kerk bij Unilever

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
UNILEVER PLC

Gerelateerd

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 9 objectief 21 september 2020 11:43
    quote:

    fvmetelen schreef op 21 september 2020 11:30:

    meneer Klaver bedankt, heeft nog nooit in het bedrijfsleven gewerkt
    De maatregel is gunstig voor de aandeelhouders.
    Klaver geeft helemaal niks met de papieren verhuizing te maken. Dat komt van het bedrijf zelf.
    Waarom zouden politici eerst in het bedrijfsleven moeten werken??
  2. forum rang 6 jonas 21 september 2020 16:17

    Die vertrekbelasting is natuurlijk typisch dom oneconomisch wensdenken van de Deugmensen van GroenLinks. Geen grootbedrijf gaat zich hier dus dan niet meer vestigen.

    GroenLinks is feitelijk voor meer werkloosheid als je hun voorstellen beziet. Hoogovens, DSM chemie, Dow Chemical, DAF trucks, KLM, Visserij, boeren etc etc allemaal weg. Ja dan krijg je een mooi GroenLinks met afschuwelijke windmolens en weilanden alleen met zonnepanelen en idioot veel werklozen.

    Overigens bij Unilever zat toch een GroenLinks Deugmens aan de top ene Paul de groene heilige. Nou hij is weg en Unilever nu hier ook al weg naar Engeland. Ergens heeft die kerel iets vreselijk fout gedaan

    Groet, Jonas
  3. Ijskoud 21 september 2020 17:35
    Ik denk dat Unilever veel moeilijker toegang gaat krijgen tot de Europese Unie met zijn producten. Zal sterke omzetverlaging tot gevolg kunnen hebben. Europese bedrijven moeten we koesteren en Britse bedrijven buiten de deur houden. Dankzij Johnson zal Engeland en zijn bedrijven afglijden tot bedenkelijk niveau
  4. erjee-ff 21 september 2020 17:43
    quote:

    Hilkenbrook13 schreef op 21 september 2020 16:04:

    Snels (GL) schreef een wetsvoorstel voor een ’conditionele eindafrekening in de dividendbelasting bij grensoverschrijdende reorganisaties’, beter bekend als de vertrekboete.
    Nu actueel ivm voorkennis door advies Raad van State.
    Alleen een probleem als Snels ook aandelen Unilever heeft / verhandelt op basis van dit advies.
    Erg netjes is het achterhouden van het advies natuurlijk niet, maar dat zijn we wel gewend van GL.
  5. erjee-ff 21 september 2020 17:45
    quote:

    Ijskoud schreef op 21 september 2020 17:35:

    Ik denk dat Unilever veel moeilijker toegang gaat krijgen tot de Europese Unie met zijn producten. Zal sterke omzetverlaging tot gevolg kunnen hebben. Europese bedrijven moeten we koesteren en Britse bedrijven buiten de deur houden. Dankzij Johnson zal Engeland en zijn bedrijven afglijden tot bedenkelijk niveau
    Huh? Waarom?
    Leg eens uit hoe de locatie van het hoofdkantoor iets te maken heeft met toegang tot de EU?
    Wil je nu beweren dat al die Amerikaanse bedrijven die iets leveren in Nederland ook moeilijk toegang hebben tot de Europese markt?

    Voor de rest vind ik je reactie getuigen van een heel naar, Euro-Nationalistisch denken.
  6. forum rang 6 jonas 21 september 2020 17:55
    IjSkoud

    Wat maakt dit eigenlijk uit?

    "Ik denk dat Unilever veel moeilijker toegang gaat krijgen tot de Europese Unie met zijn producten. Zal sterke omzetverlaging tot gevolg kunnen hebben."

    De wereld is groter dan de EU met die dikvreters in Brussel en zuidelijke landen die er een grote zooi van maken waarvoor wij dan ook nog miljarden aan moeten betalen met een via de ECB en de rekenrente een pensioenroof toe.

    Nederland moet zo gauw mogelijk Engeland achterna! En de meeste Nederlandse burgers voelen ook weinig voor opheffing van Nederland ondanks die steeds door de EU gebrachte enquêtes met voorspelbaar: heel Nederland is dol enthousiast over die EU.

    Graag zou ik van jou weleens willen weten hoeveel geld er naar EU promotiegeld gaat en hoeveel mensen in PR sector aldaar werkzaam zijn. Ook graag geldstromen naar bijvoorbeeld dat Eurofiele Instituut voor Strategic Studies in Den Haag even meenemen. Jij weet er veel van dus dat moet geen probleem zijn.

    Dream on en groet, Jonas

12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

UNILEVER PLC

44,230 18 apr
+0,360 +0,82%
Premium

De kogel is door de kerk bij Unilever

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links