Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Beschamende nieuwe witwaszaak bij ING'

Gepubliceerd op 21 september 2020 09:24 | Views: 15.867

ING 14:15

6,42 +0,01 (+0,22%)

AMSTERDAM (AFN) - De nieuwe witwaszaak bij ING is beschamend, maar zal gezien de stappen die de bank al heeft gezet tegen deze praktijken en de kosten die daarvoor zijn genomen geen direct effect op het financiële concern hebben. Dat constateren analisten van KBC Securities. Het gaat vooral om de reputatie van de bank, aldus de kenners.

Ze wijzen daarbij naar eerdere witwasaffaires in Nederland en Italië. Topman Steven van Rijswijk, die deze zomer het roer overnam van Ralph Hamers, had er volgens KBC waarschijnlijk geen rekening mee gehouden om zo snel al een witwaszaak op zijn bureau te krijgen. Sinds 2017 was Van Rijswijk als risicodirecteur juist actief om de bank te beschermen tegen dit soort zaken.

ING is momenteel bezig afscheid te nemen van het Nederlandse bedrijf Tristane Capital dat vooral in 2014 betrokken was bij het wegsluizen van dubieus geld uit Rusland via een Poolse dochter van ING. Bronnen bij ING bevestigden berichtgeving van Het Financieele Dagblad (FD) daarover. De Poolse dochter van ING hielp klanten jarenlang om het geld uit Rusland naar het Westen te sluizen.

Volgens het FD zijn de sleutelspelers in deze kapitaalvlucht "twee obscure Nederlandse vennootschappen" die jarenlang bankierden bij ING Bank Slaski, de Poolse tak van ING. In 2018 werd de klantrelatie met de andere partij, Schildershoven Finance, al beëindigd, aldus de krant.

In de voor de nieuwe zaak cruciale periode 2014-2017 was Van Rijswijk Head of Client Coverage bij het onderdeel Wholesale Banking. Hoewel de genoemde klanten daar mogelijk werden opgevangen, was Van Rijswijk niet verantwoordelijk voor compliance. 'Wij denken dan ook niet dat deze zaak hem persoonlijk treft", aldus KBC.

De bank hanteert een buy-advies op het aandeel ING, dat maandag omstreeks 09.10 uur 4,7 procent lager stond op 6,29 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING 64% zegt kopen 47 stemmen

Gerelateerd

Reacties

43 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 5 Mijn Vriend 21 september 2020 10:05
  quote:

  €URO-Trader schreef op 21 september 2020 09:53:


  Eerlijk geld uit het oosten bestaat nauwelijks niet. We weten het allemaal. ..


  Wat een misplaatste opmerking. It takes two to tango. Als particulier wordt je compleet doorgelicht en in sommige situaties moet je ook nog een FATCA ondertekenen. Een beetje AI programma haalt in een paar seconden alle verdachte rekeningen eruit. ING heeft echt niet zitten te slapen, die hebben hieraan meegewerkt.
 2. forum rang 6 drooglegging 21 september 2020 10:34
  Ook dit was een Goudmijn voor de banken, ze pakten hun deel, en niet zo zuinig ook, 5 miljard euro winst veroorzaak je niet door het afhandelen van acceptgiro betalingen alleen.

  De opbrengsten zijn ook hier vele malen hoger dan de aanstaande boete die over 4 jaar afgetikt zal worden, het vertrouwen krijgt natuurlijk wel een smetje.

  waarom zetten ze ING niet onder curatele? de overheid heeft in deze een breder draagvlak!

  $2.0 triljalala is er doorheen geflashed, lekker hoor, jammer dat ze voor schut gingen/gaan.
43 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare