Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Topman Tesla roept op tot harder werken

Gepubliceerd op 21 september 2020 08:29 | Views: 7.859

TESLA INC. DL -,001 29 okt

354,50 +4,60 (+1,31%)

SAN FRANCISCO (AFN) - Elon Musk, topman van elektrische autobouwer Tesla, roept zijn werknemers op om de komende weken harder te werken. Er moeten voor eind september, wanneer het kwartaal eindigt, zo veel mogelijk wagens van de band rollen. Mogelijk wordt dan nog een recordkwartaal in de boeken gezet, aldus Musk in een e-mail aan zijn personeel.

"Maar we zullen het moeilijk krijgen om dat record te bereiken", zo geeft hij daarbij aan. "Beschouw het afleveren van voertuigen als absolute topprioriteit", benadrukt Musk dan ook in zijn e-mail met de titel Alle hens aan dek. Het bedrijf hoopt dit jaar een half miljoen voertuigen af ​​te leveren, en heeft er in de eerste zes maanden ongeveer 179.000 van de band laten rollen.

De 49-jarige Musk maakt er een gewoonte van zijn personeel aan het eind van het kwartaal e-mails te sturen om de productiviteit te stimuleren. Mogelijk gebruikt hij het ook als signaal aan de aandeelhouders. Tesla maakt de Model S, X, 3 en Y in zijn autofabriek in Fremont, Californië, en de Model 3 in zijn gigafactory in Shanghai.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TESLA INC. DL -,001 68% zegt verkopen 19 stemmen

Gerelateerd

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 Jopie1962 21 september 2020 08:50
  "Het bedrijf hoopt dit jaar een half miljoen voertuigen af te leveren, en heeft er in de eerste zes maanden ongeveer 179.000 van de band laten rollen."

  Dus 500.000 voertuigen in 1 jaar, en na een half jaar zit je pas op 179.000 .... ja, dat gaat vást wel lukken.

  Het zijn dan ook geen 'auto's', maar slechts 'voertuigen'.
 2. Da Freeze 21 september 2020 08:57
  Je slaat de spijker op zijn kop mvliex1. Nog harder werken zorgt voor meer onnauwkeurigheden tijdens productie. Zoals in de tekst staat wordt elk kwartaal een mail gestuurd om de productiviteit te stimuleren. Dat kan op allerlei manieren natuurlijk. Maar als daar ook letterlijk in wordt gezegd dat er harder gewerkt moet worden, lijkt mij dat een voorbode voor het creëren van een angstcultuur. Want wie gaat er aan de bel trekken als iets binnen de fabriek niet goed gaat? Want er moet hard gewerkt worden. De rest om je heen doet het immers ook. Niemand wil ontslagen worden omdat deze niet hard genoeg werkt.
  De vraag is trouwens: wat is hard werken?

  Duidelijk is dat Tesla de productie omhoog wil hebben. Is het dan reëel om meer van dezelfde groep medewerkers te verwachten? De VS staan al niet bekend als een volkje wat aan lanterfanten doet. Lage lonen en vele werkuren lijkt de norm in de VS. Vakbonden (notabene 200 jaar geleden opgericht in de VS) hebben vergeleken met vakbonden wereldwijd maar bar weinig bereikt. Psychologische hulp voor overspannen mensen is moeilijk bereikbaar ivm slechte sociale vangnetten. Ik vraag mij vaak af of de productiviteit in de VS echt zo hoog is als ze zelf willen doen voorkomen.
  Afgelopen week heb ik Michael Moore`s documentaire gekeken, Which country to invade next. Hierin wordt duidelijk gemaakt dat The American Dream in veel landen is te vinden, behalve in Amerika. Werken moet overal, maar in de VS heerst veel meer angst over baanzekerheid en gezondheidszorg dan de optimistisch ingesteld Amerikanen zelf willen toegeven. Aanradertje!

  www.autoblog.nl/nieuws/tesla-medewerk...
 3. PabloPicasso 21 september 2020 09:42
  Die kwaliteit bij Tesla valt best mee. Media vinden het leuk om te berichten over Tesla en ieder nieuws is ook direct voorpaginanieuws. Ik rij nu bijna 60.000 km met een Tesla Model 3 en ben zeer tevreden. nog nooit een werkplaats van Tesla hoeven te bezoeken. Net als mijn 4 collega's die ook een Model 3 rijden.

  Mijn collega met een Audi A6 daarentegen is vaker in de garage geweest dan op kantoor de laatste maanden....
 4. Midas1987 21 september 2020 10:20
  Ik heb een andere ervaring. Rijd een model 3 precies 1 jaar nu en rijd eigenlijk van service afspraak naar service afspraak. In 1 jaar al 6!!!! keer een servicebeurt gehad voor gebreken van de aflevering destijds, onderdelen die intussen kapot zijn gegaan etc. Volgende week maandag gaat hij voor de 7e keer. Werkelijk bagger kwaliteit!

  Overigens: de rij-eigenschappen van mijn M3 performance zijn fantastisch, dus daar klaag ik niet over.
14 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare