Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'VS dicht bij NAFTA-deal zonder Canada'

WASHINGTON (AFN/RTR) - De Verenigde Staten staan op het punt de onderhandelingen voor een nieuw Noord-Amerikaans handelsverdrag voort te zetten zonder Canada. Economisch adviseur van het Witte Huis Kevin Hassett zei vrijdag dat het bijna zo ver is dat alleen nog maar met Mexico wordt gesproken.

De VS, Mexico en Canada vormen sinds de jaren negentig een vrijhandelszone. President Donald Trump noemde het Noord-Amerikaanse Vrijhandelsverdrag NAFTA meerdere keren ,,de slechtste deal ooit" voor de VS en dreigde de afspraken op te zeggen.

Er is nog maar iets meer dan een week over tot de deadline van 1 oktober voor er een nieuwe tekst moet liggen voor een verdrag. Volgens Hassett dringt de tijd. Hij zegt verbaasd te zijn dat Canada niet instemt met de door de VS en Mexico opgestelde voorstellen voor een nieuw verdrag. Het Canada van president Justin Trudeau is een ferme criticaster van het beleid van Trump, onder meer ten aanzien van migratie.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Traveler@repair 22 september 2018 01:15
    net als hier, we gaan er allemaal op vooruit ! De vaste woonlasten en voedingsprijzen stijgen estra door belastingen van de (r)overheid, van de nieuwkomers werkt officieel in het witte circuit, sorry premieheffing en belasting betalend deel, maar een 2%, 98% hangt aan de belastingbetaler. Verkiezingen in Maart 2019: het gaat goed !
    We protesteren tegen een to grote immigratie van totaal andere culturen en de (r)overheid stimuleerde dat door vechtersbazen te steunen die de vluchtelingenstroom veroorzaken. Door dat beleid gaat het zo goed ... jaja.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links