Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Positieve stemming op beurzen

Positieve stemming op beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen wonnen woensdag terrein, na de verliesbeurt een dag eerder. Beleggers waren positief gestemd voorafgaand aan de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Amerikaanse Federal Reserve, die later op de dag worden vrijgegeven. Op het Damrak vielen de resultaten van automatiseerder ICT in goede aarde, terwijl bouwer Heijmans lager werd gezet na publicatie van de halfjaarcijfers.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 1 procent hoger op 550,74 punten. De MidKap klom 0,8 procent tot 806,01 punten. De beursgraadmeters Londen, Frankfurt en Parijs kregen er tot 1,6 procent bij.

Sterkste stijger bij de hoofdfondsen op het Damrak was staalconcern ArcelorMittal met een winst van 2,8 procent. ABN AMRO stond een fractie lager en was de enige daler. In de MidKap ging chipbedrijf Besi aan kop met een plus van 2,6 procent. Vastgoedbedrijf WDP stond onderaan met een min van 0,6 procent.

Kleine bedrijven

Bij de kleinere bedrijven daalde Heijmans 1,9 procent. De bouwer sloot de eerste jaarhelft af met meer winst op een lagere omzet. ICT Group steeg bijna 7 procent. De automatiseerder zag de omzet in de eerste jaarhelft flink groeien.

Sif zakte 2,6 procent. Het Amerikaanse windmolenpark Vineyard Wind in Massachusetts waar de funderingsspecialist aan meewerkt, loopt vertraging op. Of de vertraging financiële gevolgen heeft voor Sif, wordt pas in de komende weken duidelijk.

Kardan

Op de lokale markt steeg Kardan 10 procent. De Israëlische investeringsmaatschappij heeft een voorlopige overeenkomst getekend met een investeerder over een mogelijke deelneming in dochterbedrijf Tahal. Beter Bed was opnieuw een opvallende stijger met een plus van 8,1 procent. De beddenverkoper won een dag eerder al 14 procent.

Pandora zette de opmars voort en klom 13,5 procent in Kopenhagen. De Deense sieradenverkoper won een dag eerder al ruim 10 procent na een positief handelsbericht.

De euro was 1,1095 dollar waard, tegen 1,1090 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,9 procent tot 56,64 dollar. Brentolie werd 1,3 procent duurder op 60,79 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links