Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

SkypeOut toch te boek als communicatiedienst

Gepubliceerd op 21 aug 2019 om 08:40 | Views: 1.223

KPN 17:35

2,81 -0,03 (-1,16%)

AMSTERDAM (AFN) - SkypeOut, waarmee het mogelijk is om met een computer naar vaste lijnen en mobiele nummers te bellen, is een openbare communicatiedienst. De betaalde Skype-dienst moet om die reden geregistreerd staan bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

SkypeOut weigerde eerder om zich te registreren bij de toezichthouder. Met een registratie komen bepaalde rechten en plichten volgens de Telecommunicatiewet. Zo moeten aanbieders van telecomdiensten zich houden aan regels voor onder meer veilig gebruik, privacybescherming, frequentiebeleid en eerlijke concurrentie. Na een uitspraak van het Europese Hof van Justitie in een zaak tussen Microsoft-dochter Skype Communications en de Belgische toezichthouder, heeft SkypeOut zich nu alsnog geregistreerd.

Voor SkypeOut is geen abonnement nodig. De gebruiker moet vooraf een bepaald tegoed kopen, daarna werkt dit tegoed als een soort prepaid-telefoonkaart. Eerder legde de ACM al een last onder dwangsom op aan Skype, omdat het bedrijf registratie weigerde. Deze werd opgeschort in afwachting van de uitspraak van het Hof en komt nu te vervallen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
KPN 100% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

KPN Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links