Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Omzetgroei voor automatiseerder ICT

Gepubliceerd op 21 augustus 2019 07:55 | Views: 2.297

ICT Group 22 mei

7,32 -0,04 (-0,54%)

BARENDRECHT (AFN) - ICT Group heeft de omzet in de eerste helft van het jaar flink zien groeien, onder meer dankzij de bijdrage van eerdere overnames. Ook op eigen kracht dikten de opbrengsten aan. Dat was onder andere te danken aan sterke vraag vanuit de auto-industrie en hightechsector, aldus topman Jos Blejie.

ICT zette een omzet in de boeken van 79,8 miljoen euro. Dat is een stijging van 31 procent ten opzichte van een jaar eerder. Op eigen kracht steeg de omzet met 9 procent. Het operationeel resultaat (ebitda) dikte, op basis van boekhoudmethode IFRS 16, aan tot 8,8 miljoen euro.

De nettowinst daalde op basis van de oude boekhoudmethode met 55 procent tot 2,5 miljoen euro. Dat dit resultaat aanzienlijk lager uitviel, komt voornamelijk door een eenmalige bate in dezelfde periode vorig jaar. Onderliggend was er juist sprake van een winststijging van 24 procent.

De beursgenoteerde automatiseerder verwachtte na het eerste kwartaal nog een afvlakking van de vraag vanuit de autobranche en hightechsector. Vooruitblikkend maakt het bedrijf zich nu vooral zorgen over de krappe arbeidsmarkt, waardoor het steeds moeilijker wordt IT-talent te vinden. ICT verwacht in de tweede helft van het jaar een groei van de omzet en het bedrijfsresultaat ten opzichte van de eerste zes maanden van 2019.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ICT Group 80% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

ICT Group

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 erjee-ff 21 augustus 2019 09:23
  quote:

  Eugen III schreef op 21 augustus 2019 08:42:


  ondanks winststijging van een kwart lijkt me netto rendement van 3% voor een softwarebedrijf niet overmatig hoog

  Waar haal je vandaan dat dit een softwarebedrijf is?
  Zelf zeggen ze: "a leading industrial technology solutions and services provider". Dat klinkt als dienstverlening...
5 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare