Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Vertragingen drukken op omzet Heijmans

Gepubliceerd op 21 augustus 2019 07:36 | Views: 6.457

Heijmans 09:07

6,02 +0,23 (+3,97%)

ROSMALEN (AFN) - Bouwer Heijmans heeft de eerste helft van het jaar afgesloten met meer winst op een lagere omzet. De lagere opbrengsten wijt de bouwer aan een vertraagde bouwstart van enkele binnenstedelijke projecten en een selectiever aannamebeleid. Dat laatste deed vooral de winstmarges van de onderneming goed. Verder vielen de financieringslasten lager uit.

Heijmans sloot de meetperiode af met een omzet van 730 miljoen euro. Dat was een jaar eerder nog 780 miljoen euro. De nettowinst viel met 15 miljoen euro bijna twee keer hoger uit dan vorig jaar. Bij Bouw & Techniek steeg de omzet met 12 procent. Daartegenover stonden omzetdalingen bij Vastgoed en Infra.

Topman Ton Hillen benadrukt in een toelichting dat de stikstofproblemen vooralsnog niet tot vertraging van projecten hebben geleid. Recent besloot de Raad van State om het Nederlandse stikstofbeleid (PAS) ongeldig te verklaren. Dat zorgde er voor dat verschillende bouwprojecten vertraagd werden, of dat er in zijn geheel een streep doorheen ging.

Betaalbaarheid blijft probleem

Heijmans heeft een stuurgroep in het leven geroepen om de eigen projecten langs de meetlat te leggen. Volgens Hillen zijn er tot nu toe geen projecten die als gevolg van PAS vertraagd zijn. "Maar dat betekent niet dat dit in toekomst niet zal gebeuren", aldus de bestuursvoorzitter.

Heijmans had eind juni nog 2,1 miljard euro aan werk op de plank liggen. Dat was aan het begin van dit jaar 2 miljard euro. Het aantal woningen dat de bouwer verkocht lag met 1061 nagenoeg gelijk aan een jaar eerder. De bouwer wijst er op dat de betaalbaarheid van woningen een probleem blijft. Volgens Heijmans ligt het tempo waarin vraag en aanbod op de woningmarkt bij elkaar komen op dit moment nog te laag, met een prijsopdrijvend effect en druk op betaalbaarheid als gevolg. Het langetermijnperspectief van de woningmarkt blijft volgens de onderneming positief.

Heijmans houdt dit jaar rekening met een iets lagere omzet en een stijging van het resultaat ten opzichte van 2018. Over het geschil met TenneT over het opzeggen van een contract voor het plaatsen van hoogspanningsleidingen verwacht Heijmans dit jaar weinig nieuws. De arbitrageprocedure is opgestart.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Heijmans 67% zegt kopen 24 stemmen

Gerelateerd

Heijmans

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
23 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Balance8487
0
Misschien leuk als iemand daar eens een studie van maakt: Negatief geformuleerde nieuwskoppen bij artikelen met een positieve inhoud, die juist dalingen in koersen veroorzaken, doordat velen vooral koppen snellen en impulsief handelen.

Zelf heb ik mij hier ook wel eens "schuldig" aan gemaakt.
Balance8487
0
quote:

normanu schreef op 21 augustus 2019 18:08:


Of door dit artikel, welke aangeeft dat een daling vandaag wel verwacht wordt.
www.debeurs.nl/Beursnieuws/ANP-210819...


Bedankt voor de aanvulling, feitelijk ook positief maar met negatieve elementen.
23 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare