Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

KLM snapt 'ramkoers' van bonden niet

Gepubliceerd op 21 aug 2019 om 07:30 | Views: 2.081 | Onderwerpen: luchtvaart

Air France-KLM 12 nov

10,30 +0,02 (+0,15%)

AMSTERDAM (AFN) - KLM snapt niets van de opstelling van de vakbonden, die volgens de maatschappij liever aansturen op acties in plaats van het voeren van overleg over een "verbeterd cao-voorstel". Volgens KLM werd juist op verzoek van de bonden een gesprek buiten de cao-tafel om gepland, zodat de vakbeweging daarna kon bepalen of en hoe zij het cao-overleg wil vervolgen. Maar dat informele gesprek werd volgens KLM uiteindelijk door de bonden alsnog afgezegd.

De bonden stelden KLM eerder een deadline om met een verbeterd voorstel te komen. Medewerkers van de maatschappij eisen behalve een loonsverhoging ook meer personeel in vaste dienst en minder zware roosters. KLM had de bonden daarop aangeboden om op 26 augustus over een verbeterd cao-voorstel op loon en looptijd te bespreken.

"Keer op keer gaat bij het bedrijf dezelfde langspeelplaat op met slechts een uitnodiging voor informeel overleg zonder dat er wordt voldaan aan het vereiste substantieel verbeterde loonbod", hekelt de Vereniging Nederlands Cabinepersoneel (VNC) de houding van KLM.

Oproepen genegeerd

De bond benadrukte dat KLM "ontelbare oproepen" van de bonden heeft genegeerd om met een "concreet en substantieel verbeterd structureel loonbod" te komen dat recht doet aan de inzet van het personeel in de afgelopen jaren.

De vakbonden zeiden eerder al zich op vervolgstappen te beraden als een tegemoetkoming van KLM uitblijft. Of er acties komen en hoe deze er dan eventueel uit komen te zien, is nog niet duidelijk.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Air France-KLM 50% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

luchtvaart

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Air France-KLM

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Kaviaar
0
Gaan we weer. KLM had ever nooit moeten fuseren met air France. Enkel ellende.
Als KLM op eigen benen stond was het financieel nog veel gezonder en een cao onderhandeling geen probleem geweest. Door air France, een blok aan het been, wordt de winst getemperd en worden cao’s niet zomaar beklonken.

Ga nooit met Fransen in zee. Ook letterlijk, omdat ze pulsvisserij via de EU, verboden hebben laten verklaren.
Hecht Frankrijk maar aan de zeur-olanden vast. Hun cultuur van machthebberij past niet bij neurolanden.
Bob777
0
De bonden spreken landelijk met de regering en de werkgevers een nieuwe flexwet af en gaan dit nu nog even extra eisen bij de klm jantje nooit genoeg noem ik dat
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links