Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Personeel en regels drukken resultaat Stern

AMSTERDAM (AFN) - Autobedrijf Stern Groep heeft de omzet in de eerste zes maanden van het jaar licht zien dalen. Ook de nettowinst nam af. Gestegen personeelskosten en nieuwe boekhoudregels waren daar belangrijke oorzaken van.

Het bedrijf verwacht echter dat de markt in de tweede helft van het jaar aantrekt. Verdere verbeteringen in de bedrijfsvoering moeten de komende twee jaar tot een versnelde verbetering van de resultaten leiden.

De omzet van Stern, dat onder meer auto's verkoopt en leaset, daalde het afgelopen halfjaar met 1,1 procent tot 587,2 miljoen euro. Dat was te wijten aan nieuwe boekhoudkundige regels. Zonder die regelwijziging zou de omzet 0,6 procent hoger zijn uitgevallen dan een jaar eerder. De nettowinst bedroeg 4,7 miljoen euro tegen 5,4 miljoen euro in de eerste zes maanden van 2017.

Schadehersteltak

Ook had het bedrijf te kampen met stijgende personeelskosten. Die werden veroorzaakt door een in de cao vastgelegde loonsverhoging, de overname van zes schadeherstelbedrijven en het inhuren van tijdelijk personeel om een hoog ziekteverzuim op te vangen.

Bij de schadehersteltak zit forse groei. Ook het aantal lease- en verhuurcontracten nam flink toe. Bovendien werden 10,8 procent meer nieuwe personenauto's verkocht. Wel daalde het marktaandeel van de Stern-dealers omdat minder werd ingeschreven op tenders van leasebedrijven waar slechts beperkte marge op zit.

Kostenbesparingen

Stern werkt op die manier aan de verbetering van de marges bij de autodealers en verwacht ook dat de lease- en verhuuractiviteiten door zullen groeien. Daardoor valt de brutowinst dit jaar naar verwachting toch hoger uit dan vorig jaar.

Kostenbesparingen als gevolg van het samenvoegen van de klantenservice schuiven door naar volgend jaar. Dan zullen ook verdere voordelen van het strategische plan in de cijfers tot uitdrukking komen zodat de resultaten dan versneld zullen verbeteren, verwacht het bedrijf.

Lees over dit aandeel ook

  1. mrt '23 Verdere stijging Europese autoverkopen 1
  2. dec '22 Weer hogere stijging Europese autoverkoop - ACEA

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PB HOLDING

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

PB HOLDING

2,820 24 apr
0,000 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links