Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Meer rendement voor Noors staatsfonds

OSLO (AFN/BLOOMBERG) - Het Noorse staatsinvesteringsfonds heeft afgelopen kwartaal geprofiteerd van de gunstigere omstandigheden op de aandelenmarkten, ondanks de oplopende handelsspanningen wereldwijd. Het grootste staatsfonds ter wereld boekte een rendement van 1,8 procent, wat neerkomt op een winst van omgerekend ruim 17 miljard euro.

De positieve cijfers volgen op een kwartaal waarin sprake was van een negatief rendement. Dat betekende het eerste kwartaalverlies in twee jaar. De voorbije maanden werd naast meer rendement op aandelen ook geprofiteerd van extra opbrengsten bij investeringen in vastgoed. Op de obligatiemarkt waren de prestaties van het fonds stabiel.

Het in 1990 opgerichte staatsfonds beheert de inkomsten uit de olie- en gassector van Noorwegen. Met dat geld investeren de Noren in duizenden beursgenoteerde bedrijven in de wereld. De marktwaarde van het fonds bedraagt momenteel zo'n 1000 miljard euro.

Het fonds kondigde onlangs aan mogelijk uit beleggingen in de olie- en gasindustrie te stappen om minder kwetsbaar te worden voor de schommelingen van de olieprijzen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 21 augustus 2018 11:57
    quote:

    _/bart\_ schreef op 21 augustus 2018 11:33:

    Exact. Wij hebben al onze gasinkomsten verbruikt aan sociaal ideologische hobbies met dank aan de PvdA. Nu hebben ze de kraan dichtgedraaid en waar gaan we nu inkomsten uit halen ?
    Jij had 30 jaar geleden in de regering moeten zitten, dan hadden we al dat gasgeld op een spaarrekening gezet.....
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links