Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Weinig beweging op afwachtend Damrak

Weinig beweging op afwachtend Damrak

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam liet dinsdag weinig beweging zien. Ook de andere Europese beurzen bleven dicht bij huis. Beleggers wachten vooral op de uitkomsten van het handelsoverleg tussen China en de Verenigde Staten. De Amerikaanse president Donald Trump liet alvast weten weinig te verwachten van de handelsbesprekingen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,1 procent lager op 555,70 punten. De MidKap verloor ook 0,1 procent, tot 781,89 punten. De beursgraadmeter in Londen zakte met hetzelfde percentage, Parijs steeg een fractie en Frankfurt won 0,2 procent.

Onderhandelaars van China worden dinsdag ontvangen in Washington. Trump zei verder dat China de koers van zijn munt kunstmatig laag houdt. Ook de euro wordt volgens hem gemanipuleerd. De Amerikaanse president liet zich tevens kritisch uit over de renteverhogingen van de Federal Reserve (Fed). Kritiek door een Amerikaanse president op de Fed is hoogst ongebruikelijk.

Aalberts Industries

Tankopslagbedrijf Vopak ging aan kop bij de hoofdfondsen met een winst van 0,4 procent. Grootste daler was industrieel toeleverancier Aalberts Industries met een verlies van 0,7 procent.

In de MidKap stond beursintermediair Flow Traders onderaan met een min van 1,1 procent. Financieel dienstverlener Intertrust voerde de stijgers aan met een plus van 1,6 procent.

Probiodrug

Op de lokale markt zette Probiodrug de opmars voort met een koerssprong van ruim 15 procent. Het in Amsterdam genoteerde Duitse biotechnologiebedrijf dikte een dag eerder al bijna 50 procent aan zonder duidelijke reden.

BHP Billiton zakte bijna 2 procent in Londen. De Australische mijnbouwgigant zag de winst afgelopen boekjaar dalen. Dat kwam voornamelijk door eenmalige lasten voor de Amerikaanse schaliegas-activiteiten. Onlangs bleek dat BHP het grootste deel van zijn schalie-activiteiten in de Verenigde Staten verkoopt aan olie- en gasconcern BP.

De euro was 1,1515 dollar waard, tegen 1,1435 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,4 procent duurder op 66,70 dollar. Brentolie steeg 0,1 procent in prijs en kostte 72,31 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 24 apr Beursupdate: AEX op Wall Street
  2. 24 apr Damrak levert winst in

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

874,02 24 apr
-0,77 -0,09%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links