Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Eenmalige posten drukken winst BHP

Gepubliceerd op 21 aug 2018 om 08:31 | Views: 2.249

ArcelorMittal 22 okt

13,39 -0,15 (-1,08%)

BHP Billiton Plc 22 nov

1.573,00 0,00 (0,00%)

SYDNEY (AFN/RTR) - De Australische mijnbouwgigant BHP Billiton heeft de winst in zijn afgelopen boekjaar zien dalen. Dat kwam voornamelijk door eenmalige lasten die het bedrijf nam bij zijn Amerikaanse schaliegas-activiteiten, zo kwam dinsdag naar voren uit het jaarbericht van het concern.

BHP zette in de twaalf maanden tot en met juni een winst in de boeken van 3,7 miljard dollar. Dat was een jaar eerder nog bijna 5,9 miljard dollar. Onlangs bleek dat BHP Billiton het grootste deel van zijn schalie-activiteiten in de Verenigde Staten verkoopt aan olie- en gasconcern BP.

De onderliggende winst, waar de eenmalige posten uit zijn gehaald, steeg juist met 33 procent tot ruim 8,9 miljard dollar. De mijnbouwer werd daarbij geholpen door hogere prijzen en een sterkere productie. Het slotdividend van BHP Billiton kwam op recordhoogte uit.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
ArcelorMittal 100% zegt kopen 1 stemmen
BHP Billiton Plc 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

ArcelorMittal

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

BHP Billiton Plc

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links