Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Boeing 737 MAX mag op zijn vroegst in oktober weer lucht in'

Gepubliceerd op 21 juli 2020 21:50 | Views: 1.054 | Onderwerpen: luchtvaart

Boeing Company 22:00

175,44 -4,69 (-2,60%)

WASHINGTON (AFN/RTR) - De Boeing 737 MAX krijgt waarschijnlijk op zijn vroegst in oktober goedkeuring van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit (FAA). Dat meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden. Boeing gaf eerder aan erop te rekenen voor eind september al weer 737 MAX-toestellen te kunnen leveren.

De vliegtuigen van het type worden al meer dan een jaar aan de grond gehouden na twee crashes, met in totaal 346 doden. Problemen met het besturingssysteem speelden een beslissende rol bij het neerstorten. Die zouden inmiddels wel zijn opgelost. Onlangs voerde de FAA al een aantal testvluchten uit.

Dinsdag gaf de toezichthouder aan om ergens in de "nabije toekomst" met richtlijnen te komen voor het opnieuw toelaten van het toestel. Meer details over het tijdspad werden niet verstrekt. De autoriteit moet alle documentatie van Boeing nog beoordelen. Ook moeten er nog diverse andere instanties naar de voorstellen van Boeing kijken voor de FAA een definitief akkoord kan geven.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Boeing Company 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

luchtvaart

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Boeing Company

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare