Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wall Street ook optimistisch door EU-akkoord herstelfond

Gepubliceerd op 21 juli 2020 15:49 | Views: 1.420 | Onderwerpen: Europa

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn dinsdag hoger aan de handelsdag begonnen. Beleggers in de Verenigde Staten delen in het optimisme naar aanleiding van het steunpakket dat de Europese leiders overeenkwamen na een lange EU-top. Verder ging de aandacht uit naar de resultaten van bedrijven als Coca-Cola, Philip Morris en IBM.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na de openingsbel 0,9 procent in de plus op 26.915 punten. De brede S&P 500 won 0,5 procent tot 3270 punten en technologiebeurs Nasdaq klom 0,1 procent tot 10.776 punten.

Technologieconcern IBM deed goede zaken met zijn clouddivisie in de coronatijd. Desondanks daalde de omzet omdat grote klanten door de crisis digitaliseringsprojecten juist uitstelden of vertraagden. Het aandeel won in de eerste handelsminuten een kleine 3 procent.

Coca-Cola

Frisdrankproducent Coca-Cola (plus 3,9 procent) had last van de sluiting van onder meer horeca en sportstadions en het afgelasten van evenementen. De verkoop van drankjes buitenshuis is normaal gesproken goed voor ongeveer de helft van de omzet. Wel denkt Coca-Cola dat het ergste van de crisis nu achter de rug is.

Verder zag Philip Morris in het tweede kwartaal voorzichtig herstel. De sigarettenfabrikant rekent erop de winst dit jaar te kunnen laten groeien. Met name in de lucratieve Europese markten ging het weer wat beter gedurende de periode. Beleggers duwden het aandeel meer dan 5 procent omhoog.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

Europa

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare