Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Philips Lighting stelt teleur'

AMSTERDAM (AFN) - Philips Lighting heeft in het tweede kwartaal niet voldaan aan de verwachtingen. Wel zien analisten van KBC in de vrijdag gepresenteerde resultaten voorboden van een verbetering in de tweede jaarhelft. Zij wijzen onder meer op de solide resultaten in ledverlichting.

Ook Philips Lighting zelf is positief gestemd. Het verwacht later dit jaar een terugkeer naar groei van de vergelijkbare omzet. In het tweede kwartaal ging die nog met een sterker dan verwachte 1,8 procent omlaag. Ook blijft het bedrijf bij zijn doelstelling om de marge dit jaar met 50 tot 100 basispunten op te voeren. De verbetering in de afgelopen periode viel evenwel tegen.

ING sprak in een commentaar van ,,gemengde resultaten'', waarbij onder meer de negatieve vrije kasstroom van 27 miljoen euro eruit springt. Maar ook hier zien analisten ruimte voor een verbetering in de rest van het jaar. Daarbij wordt wel de kanttekening geplaatst dat het positieve effect als gevolg van een grote opdracht in de Verenigde Staten, als eenmalig moet worden gezien.

KBC ziet het kwartaalbericht als een bevestiging van de ,,solide uitvoering'' van de strategie van Philips Lighting, onder zware marktomstandigheden. Het beleggingsadvies blijft houden, met een koersdoel van 34 euro. ING hanteert dezelfde aanbeveling, maar met een richtprijs die 1 euro hoger ligt. Het aandeel bungelde vrijdag na een uurtje handel met een verlies van 5,2 procent op 31,85 euro onderaan de 0,4 procent lagere Midkap.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Philips Koninklijke
SIGNIFY NV

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links