Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wereldhave ziet winst toenemen

Gepubliceerd op 21 jul 2016 om 08:25 | Views: 6.316

Wereldhave 11:23

23,48 -1,30 (-5,25%)

AMSTERDAM (AFN) - Winkelvastgoedbedrijf Wereldhave heeft de winst in het eerste halfjaar zien toenemen. Naar eigen zeggen is het bedrijf erin geslaagd sterk te presteren, ondanks de vele faillissementen van de laatste tijd in de detailhandel.

Het directe resultaat van Wereldhave kwam uit op 77,7 miljoen euro, tegen 62,6 miljoen euro in de eerste helft van vorig jaar. Dit was vooral te danken aan de overname van negen winkelcentra in Nederland in de tweede helft van vorig jaar. De winst per aandeel groeide tot 1,77 euro, van 1,62 euro een jaar eerder.

Door winkels die omvielen liep de bezettingsgraad van de panden van het bedrijf in Nederland wel een fractie terug. Concernbreed zag Wereldhave, dat in meerdere landen actief is, de bezetting van zijn winkels echter toenemen, van 93,8 procent eind vorig jaar tot 94,8 procent.

Huurinkomsten

Bestuursvoorzitter Dirk Anbeek wees er in een toelichting op dat Wereldhave zo goed als alle winkels die zijn verdwenen door een faillissement heeft weten te vervangen door een andere huurder. Dit dankt de onderneming volgens hem mede aan de aanhoudende investeringen om winkelcentra aantrekkelijker te maken. Die trekken winkeliers uit omliggende gebieden naar de centra en houden de bezoekersstroom op peil. Wereldhave heeft afgelopen tijd zo'n 60 miljoen euro geïnvesteerd in renovatie van vijf winkelcentra en is daarmee halverwege de vernieuwingsslag.

Anbeek verwacht dat de golf aan faillissementen die sinds 2012 zichtbaar is de komende tijd zal afnemen. Wereldhave wil in die situatie zijn bezettingsgraad verder opvoeren, naar 97 procent. Een concrete termijn voor die doelstelling is er echter niet.

De vergelijkbare huurinkomsten namen daarbij met 1 procent toe. Alleen in Finland zag Wereldhave die iets teruglopen. Wereldhave bevestigde verder zijn eerder afgegeven winstprognose voor het hele jaar. Het bedrijf rekent op een toename van de winst per aandeel met 6 tot 9 procent.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Wereldhave 100% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

Wereldhave

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
montana!
0
Fantastische outlook 6-9%.
Hoogste dividend rendement boven 7%
Koers veel te laag, enorme groeipotentieel.
Koersdoel 56 euro. Wat wil je nog meer.
dadutchdj
0
bijna 90% van de winst wordt nu teniet gedaan door negatieve hervaluatie van de panden (indirecte resultaat van -68 miljoen). Dat zegt toch ook iets over de kwaliteit van de panden.

Er zal toch een reden zijn dat de koers vrij laag staat gezien een 5 jaar horizon. De lage stand, maakt 3 euro dividend nog niet echt goed.

In all fairness, de fundamenten om te stijgen liggen denk ik wel OK. Pay out is lager dan het verwachte directe resultaat, dus ook OK in dat opzicht.

Ik vraag me altijd af of dit soort fondsen een outperformance kunnen geven als blijkbaar de panden substantieel minder waard worden in een markt waarbij panden stijgen in prijs.
Endless
0
Aandeel kan nu omhoog Is sterk ondergewaardeerd + mooi dividend + goede berichtenBlijf lekker zitten jammer dat ik te weinig cash heb om bij te kopen
Moneyball
0
Waar de meeste vastgoedfondsen inzetten op premium streets of high quality kiest Wereldhave hier niet voor. Veel matige centra op matige locaties. Kijkend naar dividend en huurinkomsten staat het aandeel ogenschijnlijk lag. Echter bij afwaardering omdat shoppen meer en meer funshopping is, spelt de vraag wat dit betekent voor de waarde naar de toekomst.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links