Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Luchtvaart mijdt Straat van Hormuz

Gepubliceerd op 21 juni 2019 11:53 | Views: 2.872 | Onderwerpen: luchtvaart

Air France-KLM 17:38

4,06 -0,10 (-2,40%)

AMSTERDAM (AFN) - Veel luchtvaartmaatschappijen mijden een deel van het Iraanse luchtruim. Vanwege het op grote hoogte neerschieten van een Amerikaanse drone door Iran, vliegen onder meer KLM, British Airways, Qantas en Lufthansa niet meer boven de Straat van Hormuz en de Golf van Oman.

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA (Federal Aviation Administration) vaardigde eerder een verbod uit voor de burgerluchtvaart om nog langer gebruik te maken van het door Teheran gecontroleerde luchtruim boven de zee-engte.

KLM noemde de stap een "voorzorgsmaatregel". ''Veiligheid heeft voor KLM de hoogste prioriteit. We volgen alle ontwikkelingen die mogelijk betrekking hebben op de veiligheid van het luchtruim 24/7 op de voet en richten de operatie zo in dat de veiligheid van de vluchten is gewaarborgd", laat de luchtvaartmaatschappij in een verklaring weten.

De maatschappijen die het gebied mijden laten hun vliegtuigen omvliegen. Ook onder meer Malaysia Airlines en Singapore Airlines doen dat. American Airlines en Delta Air Lines hadden al laten weten niet meer over Iran te vliegen, naar aanleiding van de FAA-stap. United Airlines heeft zijn vluchten tussen New York en Mumbai voorlopig gestaakt.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM 50% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

luchtvaart

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Air France-KLM

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare