Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Arcadis uitblinker op lager Damrak

Arcadis uitblinker op lager Damrak

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zakten woensdag verder weg na de forse verliezen van een dag eerder. Op het Damrak was Arcadis een positieve uitschieter na een adviesverhoging. Verder bleven de oliegerelateerde bedrijven onder druk staan door de flink lagere olieprijzen.

De AEX-index op Beursplein 5 stond in de ochtendhandel 0,9 lager op 516,40 punten. De MidKap zakte 0,7 procent tot 795,19 punten. De beurs in Londen zakte 0,2 procent, Frankfurt daalde 0,6 procent en Parijs verloor 1,1 procent.

Grootste dalers in de AEX waren verzekeraar Aegon, biotechnoloog Galapagos en dienstverlener aan de oliesector SBM Offshore met verliezen tussen de 1,7 procent en 2 procent. Supermarktbedrijf Ahold Delhaize was een van de weinige stijgers met een winst van 0,7 procent.

Adviesverlaging

Olieconcern Shell, dat dinsdag al ruim 2 procent verloor, leverde 0,8 procent in, na adviesverlagingen door Alphavalue en Macquarie. Elektronicaconcern Philips zakte 0,6 procent na een adviesverlaging door Natixis.

In de MidKap was Arcadis de enige stijger met een koerswinst van 5 procent na een adviesverhoging door ING. Volgens de analisten van de bank ziet de toekomst voor het advies- en ingenieursbedrijf er positiever uit dan enkele maanden geleden. Voedingsbedrijf Wessanen kampte met een adviesverlaging door Kempen en stond onderaan met een min van meer dan 3 procent.

Grote koersstijging

Op de lokale markt zakte Phelix ruim 30 procent. De directie van het beursfonds waarschuwde beleggers over de recente grote koersstijging van het aandeel. De beurswaarde van het voormalige Inverko verdrievoudigde afgelopen week ruimschoots. Volgens de directie komt de mate van die koersstijging niet overeen met de onderliggende waarde van het bedrijf.

In Londen duikelde Provident Financial 14 procent. De Britse kredietverstrekker waarschuwde dat de reorganisatie van zijn woonkredietendivisie zal drukken op de winst dit jaar.

De euro was 1,1132 dollar waard, tegen 1,1133 dollar een dag eerder. De olieprijzen gingen verder omlaag na de forse daling op dinsdag. Een vat Amerikaanse olie werd 0,7 procent goedkoper op 43,22 dollar. Brentolie kostte 0,8 procent minder op 45,66 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
Arcadis

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links