Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurzen Azië overwegend omlaag

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurzen in het Verre Oosten gingen woensdag overwegend omlaag. Net als in Europa en op Wall Street stonden de oliegerelateerde bedrijven onder druk door de sterke daling van de olieprijs.

De toonaangevende Nikkei-index in Tokio sloot 0,5 procent lager op 20.138,79 punten. De oliebedrijven Inpex en Japan Petroleum Exploration verloren respectievelijk 1,2 procent en 1,9 procent.

Toshiba eindigde na een schommelend koersverloop 2,7 procent lager. Het Japanse technologiebedrijf heeft het consortium bestaande uit Bain Capital en Japanse investeerders uitgekozen als de favoriete kandidaat om zijn chipdivisie over te nemen. Airbagmaker Takata kelderde bijna 25 procent, door zorgen over een naderend faillissement.

Lager

De Hang Seng in Hongkong noteerde tussentijds 0,4 procent lager en de Kospi in Seoul zakte 0,6 procent. In Sydney daalde de All Ordinaries 1,4 procent.

De beurs in Shanghai zakte 0,1 procent. Indexsamensteller MSCI zal volgend jaar de aandelen van 222 grote Chinese bedrijven, zogenoemde A-aandelen, opnemen in de MSCI Emerging Markets Index. Eerdere pogingen van China om te worden opgenomen in die belangrijke graadmeter werden steeds afgewezen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links