Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Nog eens 2,4 miljoen uitkeringsaanvragen in VS door corona

Gepubliceerd op 21 mei 2020 14:40 | Views: 4.334 | Onderwerpen: uitkeringen, Verenigde Staten

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Het aantal wekelijkse uitkeringsaanvragen in de Verenigde Staten is vorige week uitgekomen op 2,44 miljoen. Daarmee is de teller van het aantal Amerikanen dat door de coronacrisis werkloos is geraakt inmiddels opgelopen tot 38,6 miljoen, zo maakte het ministerie van Arbeid bekend.

Het weekcijfer valt iets hoger uit dan economen in doorsnee hadden verwacht. In de voorgaande week ging het om een bijgesteld cijfer van bijna 2,7 miljoen aanvragen. Eerder werden voor die week bijna 3 miljoen aanvragen gemeld, maar de staat Connecticut bleek een fout te hebben gemaakt.

Door de crisis en de maatregelen om de virusuitbraak tegen te gaan zijn veel bedrijven gesloten en wordt personeel massaal op straat gezet. De totale uitkeringsaanvragen in de afgelopen twee maanden komen ongeveer overeen met alle aanvragen tijdens de Grote Depressie van de jaren dertig.

Speciaal programma

Verder waren er naar circa 1,2 miljoen aanvragen voor een uitkering onder een speciaal programma voor zelfstandigen en mensen die werkzaam zijn in de platformeconomie, zoals chauffeurs die voor diensten als Uber rijden. Die komen normaal gesproken niet in aanmerking voor een werkloosheidsuitkering.

Aanvankelijk meldde het ministerie van Arbeid 2,2 miljoen nieuwe aanvragen voor dit speciale steunprogramma, maar later meldden ambtenaren van de staat Massachusetts per vergissing 1 miljoen aanvragen te veel te hebben doorgegeven.

In totaal kreeg 17,2 procent van de beroepsbevolking een uitkering, berekende het ministerie en ook dat is een niveau dat sinds de Grote Depressie niet meer is gehaald. Dat cijfer is bijgewerkt tot de eerste week van mei.

Gerelateerd

Reacties

28 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 6 Formule1-Fan 21 mei 2020 14:51
  Hoe kan het kan het steeds, dat je dagen ervoor al de uitslag van een koers weet als uitgever zijnde.
  Elke keer weten het, steeds kun je al tijden amper winsten maken, en elke keer gaan ze terug naar je aankoop, of ze manipuleren het, en weten ze al dat jet die kant op gaat 1 van de dagen of weken.
 2. forum rang 4 TW82 21 mei 2020 14:59
  ik vind de beurzen ook absurd bezig de laatste 2 maanden. Elk slecht cijfer negerend. Alleen maar reageren op weer een (al bekend) bericht over versoepeling van lock-downs, etc. Het is niet te bevatten. Echter, het verbaast me ook, dat er elke week op de fora hier, toch mensen zijn die elke donderdag denken dat de beurzen nu gaan instorten en gaan reageren, terwijl inmiddels toch echt wel duidelijk is dat beleggers en beurzen de slechte cijfers consistent negeren of als bekend beschouwen. Daar gaat een nieuw jobless claim cijfer echt geen verandering in brengen. Of er überhaupt nog een correctie komt (die zeer zou passen bij beurzen die slechts 8% tot 15% lager staan dit jaar en dat bij de diepste recessie in decennia) vraag ik me steeds meer af, maar van wederom een slecht jobless claims cijfer, slechte PMI's etc, lijkt het niet te gaan komen.
 3. tolick 21 mei 2020 15:10
  Niets is overigens zeker op de beurs. Het verdient aanbeveling te controleren of de vermeende voortzetting naar 539,5 werkelijkheid wordt. De markt voelde zich vandaag sterk genoeg om een doorbraak neer te zetten. De stemming kan echter zomaar weer omslaan, daar dien je als belegger mentaal dag na dag op te zijn voorbereid. Het is een van de moeilijkste aspecten aan het handelen op de beurs. Valt de beursindex terug onder de doorbroken grens 528,7 dan is dat niet best. In theorie kan daar dan namelijk opnieuw weerstand komen te liggen. Dan heb ik het nog niet gehad over een eventuele daling onder het laagste punt 517,5 van vandaag en de bodem van gisteren 515, dat zou slecht zijn. We zouden dan toch weer rekening moeten houden met eventuele topvorming. Alles is mogelijk, ook dit negatieve scenario.
 4. Hierdiepoen 21 mei 2020 15:16
  quote:

  tolick schreef op 21 mei 2020 15:10:


  Niets is overigens zeker op de beurs. Het verdient aanbeveling te controleren of de vermeende voortzetting naar 539,5 werkelijkheid wordt. De markt voelde zich vandaag sterk genoeg om een doorbraak neer te zetten.[...].


  Spijtig genoeg heeft de beurs geen geheugen, in het andere geval zou iedereen rijk zijn.
 5. forum rang 4 TW82 21 mei 2020 15:22
  quote:

  Suriname schreef op 21 mei 2020 15:04:


  Alleen maar negatief, beurs moet omlaag, niks moet ! Vraag me af hoelang volgen jullie de beurs? Ben benieuwd ! Ik sinds 2014 Realtime !


  Met een half oog volg ik de beurzen sinds een jaar of 20, maar wat intensiever sinds 2016.

  Wat betreft het omlaag moeten (alhoewel ik het woord moeten niet gebruikte), wil ik maar aangeven dat de beurzen, in theorie een markt zijn gebaseerd op vraag en aanbod, waarbij de vraag in theorie zou 'moeten' leunen op economische data, macro-cijfers en uiteraard op omzetten en winsten van bedrijven zelf. De huidige markt en de huidige beurskoersen zijn niet meer gebaseerd op bovengenoemde criteria en data.

  Wat de beurs wel of niet gaat doen, weet niemand, maar er is toch wel een redelijke consensus inmiddels dat de beursstijging niet meer in verhouding staat tot de situatie in de reële economie (ook niet rekening houdend met het vooruit kijken van beurzen). Met alle cijfers die bekend zijn, met alle moeilijkheden die nog overwonnen moeten worden in de zogenaamde 1.5m economie en met terughoudendheid van consumenten die nog wel even zou aanhouden, is een koersdaling, zoals bij bijvoorbeeld de S&P500 die slechts 8% lager staat dit jaar, onder ongekend slechte economische omstandigheden natuurlijk niet logisch en niet meer een reflectie van de reële economie, terwijl je meestal bedrijven en aandelen toch zou willen waarderen en kopen gebaseerd op realiteit en niet wensdenken.

  Wat betreft het gooien op positiviteit na Corona is natuurlijk ook onzin. Je hebt blindelings positief zijn en enigszins realistisch zijn en het eerste is nou niet meteen een positief iets.
 6. forum rang 7 Lepre Chaun 21 mei 2020 15:32
  De reden: om in Amerika te overleven, moet je als bedrijf alles uit de kast halen. Er bevinden zich veel concurrenten in de naaste omgeving en concurrentie gaat om procenten. Amerikanen zijn daarom doorgaans optimistisch, vol zelfvertrouwen, hardwerkend en kennen weinig tolerantie voor de vele ‘inefficiënties’ in eigen land en de rest van de wereld. Als Amerikanen ergens voor gaan, dan wordt het grootschalig en agressief aangepakt, te vergelijken met bijvoorbeeld de Grote Sprong voorwaarts van China.

  Dit heeft soms ook positieve gevolgen.
 7. forum rang 4 TW82 21 mei 2020 15:47
  quote:

  Lepre Chaun schreef op 21 mei 2020 15:32:


  De reden: om in Amerika te overleven, moet je als bedrijf alles uit de kast halen. Er bevinden zich veel concurrenten in de naaste omgeving en concurrentie gaat om procenten. Amerikanen zijn daarom doorgaans optimistisch, vol zelfvertrouwen, hardwerkend en kennen weinig tolerantie voor de vele ‘inefficiënties’ in eigen land en de rest van de wereld. Als Amerikanen ergens voor gaan, dan wordt het grootschalig en agressief aangepakt, te vergelijken met bijvoorbeeld de Grote Sprong voorwaarts van China.

  Dit heeft soms ook positieve gevolgen.


  Dat de concurrentie in de VS groot is en dit deels ook positieve gevolgen kan hebben qua bedrijfsefficiëntie , kan best kloppen. Dat ze als land in zijn geheel weinig tolerantie voor inefficiëntie hebben klopt dan weer niet. Wat betreft organisatie, infrastructuur, zorgstelsel etc, is de VS een zooitje. Met Trump is het allemaal niet beter geworden. Ja, door belastingaanpassingen en hoge staatsschulden zijn de beurzen flink opgelopen, maar de organisatie in het land als geheel.... VS is een beetje een bananenrepubliek geworden waar de waarheid geen waarde meer heeft en de leugen regeert. Nee, de Amerikanen accepteren tot nu toe heel wat inefficiëntie in hun land. Maar alleen even kijkend naar de bedrijfsefficiëntie en de concurrentiesituatie, dat zal allemaal best, maar neemt nog steeds niet weg dat de koersen op het moment losstaan van de reële economie en met 8% daling in de S&P500 er gewoon simpelweg geen zware recessie is ingeprijsd, ook de huidige situatie is niet ingeprijsd. De marktwerking van vraag en aanbod wordt op het moment niet bepaalt door werkelijke cijfers en door kijken naar omzetten en winsten, maar vooral door geld bijprinten en door blindelings hopen...
28 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare