Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'UBS nadert schikking in belastingzaak Italië'

Gepubliceerd op 21 mei 2019 19:04 | Views: 1.233 | Onderwerpen: Italië

ING 12:20

5,01 +0,39 (+8,38%)

ZÜRICH (AFN) - UBS Group is naar verluidt dicht bij een schikking over een belastingzaak in Italië. Volgens ingewijden koopt de Zwitserse bank de kwestie af voor een bedrag van circa 100 miljoen euro, zo meldt persbureau Bloomberg. Een definitieve overeenkomst zou binnen enkele weken kunnen volgen.

UBS wordt in Italië in verband gebracht met belastingontwijking. Daarvoor werd de bank eerder in Frankrijk ook al aangeklaagd. De bank kreeg een miljardenboete, maar ging in beroep. De kwestie zorgde er voor dat aandeelhouders aan het bestuur geen decharge verleenden over boekjaar 2018.

In Italië gaat het volgens de autoriteiten om bepaalde activiteiten van UBS gedurende vijf jaar. UBS bevestigt dat er een belastingzaak speelt in het land, maar gaf geen details.

Eerder werd Credit Suisse al in Italië op de vingers getikt omdat het klanten zou helpen bij belastingontwijking. Die bank kocht de kwestie voor bijna 110 miljoen euro af.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING 67% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

Italië

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ING Groep

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare