Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

SPAR groeit hard in Nederland

Gepubliceerd op 21 mei 2019 16:40 | Views: 4.067 | Onderwerpen: Nederland

Sligro 11:33

24,45 -0,05 (-0,20%)

AMSTERDAM (AFN) - Supermarktketen SPAR International heeft wereldwijd een hogere omzet behaald. Onder andere in Nederland groeide de keten hard, mede dankzij de opening van een groot aantal nieuwe vestigingen.

In ons land dikten de opbrengsten aan met 15,8 procent tot 546,2 miljoen euro. SPAR Nederland opende onder andere honderd nieuwe winkels bij tankstations. Die filialen zijn vaak lucratief, omdat winkeliers daar doorgaans hogere prijzen kunnen rekenen.

Wereldwijd bedroeg de omzet van SPAR 35,8 miljard euro, een stijging van 5,4 procent bij gelijke wisselkoersen. Die toename valt samen met de opening van 335 nieuwe winkels, waarmee SPAR vorig jaar afsloot met 13.112 vestigingen verspreid over Europa, Azië en Afrika.

Het van oorsprong Nederlandse SPAR noemt zichzelf de grootste "vrijwillige retailketen voor voedingsmiddelen", oftewel een samenwerkingsverband van onafhankelijke winkeliers en groothandelaars. De Nederlandse tak is voor 45 procent in handen van Sligro. Onafhankelijke winkeliers hebben een belang van 10 procent in SPAR Nederland.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Sligro 83% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

Nederland

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Sligro Food Group

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord