Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'India onderzoekt machtsmisbruik techreuzen'

NEW DELHI (AFN) - De Indiase mededingingsautoriteit is een onderzoek begonnen naar de binnenlandse online retailmarkt waar ook de Amerikaanse webwinkelgigant Amazon onder valt. Dat meldde The Wall Street Journal op basis van een enquête die de krant kon inzien.

De Indiase toezichthouder wil beter grip krijgen op de ontwikkelingen binnen e-commerce en de ''mogelijke gevolgen'' voor concurrentie, schrijft de krant. Bedrijven zouden de enquête afgelopen week al hebben ontvangen.

Amerikaanse winkelgiganten zoals Amazon en Walmart hebben een groot marktaandeel in India verworven. Zo nam Walmart afgelopen jaar de grootste Indiase onlinewinkelier Flipkart over.

Het onderzoek volgt op de recente aanscherping van wetten voor online retailers in India. Webwinkels mogen sinds begin dit jaar geen artikelen meer verkopen van bedrijven waarin ze zelf een belang hebben. Ook is het ze verboden om partijen exclusief via hun platforms te laten verkopen. De nieuwe regelgeving was een reactie op klachten van Indiase winkeliers over oneerlijke concurrentie.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links