Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

PPG handhaaft huidige portefeuille

Gepubliceerd op 21 mei 2019 om 14:45 | Views: 1.746

Akzo Nobel 17:35

82,84 -0,01 (-0,01%)

PITTSBURGH (AFN) - De Amerikaanse verfproducent PPG Industries handhaaft zijn huidige bedrijfsportefeuille inclusief de architecturale en industriële coatingstak. Dat heeft PPG besloten na een strategisch onderzoek naar de eigen activiteiten. Eerder had PPG aangegeven dat de architecturale en industriële coatingstak mogelijk afgesplitst konden worden.

PPG komt tot het besluit na twee onafhankelijke en aparte onderzoeken door Goldman Sachs en Morgan Stanley. Op basis van die adviezen en eigen evaluatie heeft PPG besloten dat het handhaven van de huidige portfolio de beste mogelijkheden biedt voor het maximaliseren van aandeelhouderswaarde. De voormalige belager van AkzoNobel kwam onder druk van een activistische aandeelhouder te staan om zich op te splitsen.

PPG werkt nu aan een nieuw kostenbesparingsprogramma van 125 miljoen dollar per jaar. Het bedrijf neemt daarvoor een last in het tweede kwartaal van 185 miljoen tot 200 miljoen dollar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Akzo Nobel 100% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Akzo Nobel

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links