Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Veel kritiek op Shell over klimaatbeleid

Gepubliceerd op 21 mei 2019 12:30 | Views: 2.346

Royal Dutch Shell A 14:11

14,97 +0,34 (+2,35%)

DEN HAAG (AFN/BLOOMBERG) - Shell heeft tijdens zijn jaarlijkse aandeelhoudersvergadering opnieuw de nodige kritiek gekregen over zijn beleid om CO2-uitstoot te verminderen. Volgens veel partijen doet Shell niet voldoende en moet het bedrijf zich aan het klimaatakkoord van Parijs houden. Buiten de zaal protesteerden milieuactivisten met spandoeken die wilden dat Shell wordt opgedoekt.

Kritiek op de CO2-doelen van Shell kwam er vooral omdat het bedrijf zich ten doel heeft gesteld de uitstoot met een bepaald percentage te verminderen. Milieudefensie liet doorrekenen dat Shell zelfs aan zijn doelen kan voldoen als de CO2-uitstoot groeit en het bedrijf die CO2 vervolgens opvangt. Shell-topman Ben van Beurden reageerde daarop door te zeggen dat niet alleen Shell, maar ook de rest van de samenleving zich zal moeten aanpassen.

Van Beurden benadrukte dat Shell een koploper is in de olie- en gasindustrie, waarvoor Shell ook lof kreeg van een aantal aandeelhouders. Dat andere bedrijven niet ook milieumaatregelen nemen, is volgens hem een probleem. "Ik kan niet voor onze branchegenoten spreken. We zijn een groot bedrijf, maar in verhouding tot het wereldwijde energiesysteem zijn we heel klein."

Milieuactivisten

Volgens de topman is Shell op de goede weg met zijn aanpak van klimaatverandering. Wel staat het olie- en gasbedrijf nog aan het begin van een "heel lang proces". CO2-reductie kan bovendien alleen aangepakt worden als ook andere sectoren zich aanpassen.

Bij de Britse branchegenoot BP werd de aandeelhoudersvergadering verstoord door milieuactivisten. Zij riepen dat de vergaderzaal een plaats delict was. De druk op BP neemt toe om ook daar meer te doen om de CO2-uitstoot terug te dringen. Een klimaatresolutie die BP opriep om zich aan de in het klimaatakkoord van Parijs vastgelegde doelen te houden, werd met ruim 99 procent van de stemmen aangenomen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Royal Dutch Shell A 100% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

Royal Dutch Shell A

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 peter545 21 mei 2019 14:49
    stoeltje, misschien lagen de activisten gedurende de winter tegen elkaar aan. Dan moet het bij hun enorm gestonken hebben, maar oei .... winden laten is óók al verkeerd wegens het methaangas. Dan moeten zij dus hun scheten hebben opgevangen middels ballonnetjes achter hun reet. En vervolgens moeten zij die ballonnetjes hebben gebruikt voor de gasverwarming.
    (De mens laat ongeveer 15 winden per dag. Dat is goed voor 1 liter darmgas per dag.
    (Als je al die winden opvangt, dan kun je daar complete industrieën van laten draaien.
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare