Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Gemengd beeld op beurzen Azië

TOKIO (AFN) - De Aziatische aandelenbeurzen lieten dinsdag een gemengd beeld zien. Het nieuws dat het Amerikaanse ministerie van Handel de restricties tegen producten van het Chinese telecombedrijf Huawei met 90 dagen heeft uitgesteld zorgde voor enige opluchting. De beslissing van president Donald Trump om Huawei uit veiligheidsgronden op een zwarte lijst te plaatsen zette een dag eerder vooral de chipbedrijven onder druk.

De toonaangevende Nikkei in Tokio eindigde 0,1 procent lager op 21.272,45 punten. De Japanse toeleveranciers van Huawei werden opnieuw van de hand gedaan. Murata Manufacturing, TDK en Tokyo Electron verloren tot 1,9 procent. Het Japanse conglomeraat SoftBank dikte 3,5 procent aan. De Amerikaanse telecombedrijven T-Mobile US en Sprint lijken de steun te krijgen van een meerderheid van het bestuur van telecomtoezichthouder FCC voor goedkeuring van hun fusie. SoftBank heeft een belang in Sprint.

De Chinese beurs toonde wat herstel na het verlies een dag eerder. In Shanghai noteerde de beursgraadmeter tussentijds 1,3 procent hoger. De Hang Seng-index in Hongkong daalde echter 0,1 procent. De Kospi in Seoul klom 0,4 procent. In Sydney won de All Ordinaries 0,3 procent.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links