Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Lampenmarkt en coronacrisis zitten Signify dwars'

'Lampenmarkt en coronacrisis zitten Signify dwars'

AMSTERDAM (AFN) - Verlichtingsbedrijf Signify heeft afgelopen kwartaal naar verwachting lagere resultaten in de boeken gezet dan een jaar eerder. Naast de coronacrisis had de onderneming last van een verdere krimp van de traditionele lampenmarkt. Signify, het voormalige Philips Lighting, opent vrijdag de boeken.

Volgens een consensus van analistenschattingen die het bedrijf op de eigen website heeft geplaatst, komt de omzet uit op bijna 1,5 miljard euro. Dit is slechts een fractie minder dan de opbrengsten in de eerste drie maanden van 2019.

Maar Signify moet het vooral hebben van overnames. Recent werd er weer een nieuwe deal afgerond. Voor de aankoop van het Amerikaanse Cooper Lighting Solutions telde het Eindhovense bedrijf 1,4 miljard dollar neer.

Verwachtingen

Uit de verwachtingen van analisten blijkt dat de vergelijkbare omzet waarschijnlijk met bijna 11 procent is gedaald. Daarbij wordt voor de lampendivisie een neergang met ruim 23 procent voorspeld.

Bij het aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) ligt de voorspelling in doorsnee op 98 miljoen euro, tegen 115 miljoen euro een jaar eerder. De marge zou hierdoor uitkomen op 6,7 procent. De nettowinst wordt in doorsnee geraamd op 20 miljoen euro, van 44 miljoen euro een jaar terug.

Kritiek

Signify schrapte eind maart al zijn financiële vooruitzichten en dividend vanwege de coronacrisis. "Er is voorzichtigheid geboden", stelde topman Eric Rondolat. "We willen ervoor zorgen dat we onze flexibiliteit waarborgen om te reageren op veranderingen in de marktomstandigheden en de stabiliteit van het bedrijf garanderen."

Onlangs uitte vakbond CNV nog kritiek op Signify, omdat de onderneming de uitbetaling van een prestatiebeloning wilde verschuiven. Signify had werknemers ook om een loyaliteitsbijdrage gevraagd. Het bedrijf benadrukte in een reactie dat hogere leidinggevenden en de raad van commissarissen eveneens een offer doen. Zij leveren tijdelijk 20 procent van hun loon in om Signify door de coronacrisis heen te loodsen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 03 apr Signify vindt nieuwe CFO
  2. 26 jan Dividendrendement Signify richting de 6%

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SIGNIFY NV

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

SIGNIFY NV

28,440 24 apr
0,000 0,00%
Premium

Dividendrendement Signify richting de 6%

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links